Focitábor Nyírszőlősön – Szakedzőkkel, vidámsággal és színes programokkal!
Fotó: Szarka Lajos

A Nyírszőlősi Sportpálya ad otthont idén az Önkormányzati Nyári Focitábornak. A hétfőn kezdődő táborban több mint 50 gyermek vett részt, fiúk-lányok vegyesen.

Az önkormányzati focitáborban szakedzők segítségével sajátítják el a résztvevő gyerekek a foci alapjait, de kézműves foglalkozás is szerepel a programban. Több mint 50 gyermek táborozik a héten a Nyírszőlősi Sportpályán.

Baloghné Horváth Anna, táborvezető szerkesztőségünknek elmondta:

A focitábor a héten kezdődött, hétfőtől péntekig zajlik. Több mint 50 gyermek érkezett a táborba. A héten minden délelőtt folyamán 9-től másfél órás fociedzés van két edző jelenlétében!

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Délelőtt edzéssel. délután a technikai elemek gyakorlásával, kreatív foglalkozásokkal telik az idő a táborban. Idén még szélesebb korosztályt fogad a tábor, a legfiatalabb táborozó 7, a legidősebb 12 éves – ők két csoportban edzenek. A 11 éves Bodnár Balázs második alkalommal vesz részt a focitáborban, idén testvérével érkezett.

Szerintem nagyon jó ez a tábor! Tavaly is jól éreztem magam, de most még jobb, mert a testvérem is velem érkezett. Nagyon jó programok vannak, délelőtt másfél órát edzünk, délután passzolgatunk, dekázunk, de barátságkarkötőt is készítettünk és kézműveskedtünk is.

– mondta el kameránknak a 11 éves Balázs.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata idén 1600 támogatott helyet biztosít a nyári táborokban. Június 17-étől 8 héten keresztül 8-féle tábortípus valósult és valósul meg Nyíregyháza különböző részein. Van, amelyik már befejeződött, de jelenleg is tart a Kis Vakond, a nyelvi, foci, úszó és a Göllesz Tábor.

Sziky Károlyné, szakmai programkoordinátor elárulta:

Nyolc-féle napközis táborunk volt. Már befejeződött a Szőlőskerti Nyelvi Tábor, a Zelk Sporttábor, a Múzeumfalu tábor. Az önkormányzat támogatásával megvalósuló táborok nagyon sokat segítenek a szülőknek, részben a szünidő eltöltésében, részben pedig azért, mert a szülőknek ezek csekély anyagi megterhelést jelentő táborok, a gyerekek pedig nagyon jól érzik magukat.

Az önkormányzat idén is jelentős összeggel támogatja a diákok táborozását, így a szülőknek csak a napi háromszori étkezésért kell térítési díjat fizetni. Aki több turnusban szeretné gyermekét táboroztatni, önköltséges áron megteheti.

Kapcsolódó galéria

Focitábor 2019