Focitábor

 90 kis labdarúgó

88 fiú és 2 kislány rúgta a labdát a fiúk edzőjük utasítása alapján Nyírszőlősön, a focitáborban. Ők egy héten át, hétfőtől péntekig vesznek részt abban a táborban, amely a nyíregyházi önkormányzat támogatásával valósult meg. Idén nyáron három turnusban fogadják az edzők a gyerekeket a focitáborban.

Edzés és játék

Sziky Károlyné programkoordinátor elmondta, minden délelőtt 9-től 11 óráig van edzés. Ezen a héten három csoportba osztották a gyerekeket, akikkel edzők foglalkoznak forgószínpadszerűen. A programkoordinátor hozzátette, a hét két napján van külső programjuk a táborozóknak, délutánonként pedig sportfoglalkozások várják őket.

Jobb mozogni, mint egy helyben ücsörögni

A mozgalmas tábor nagyon népszerű a gyerekek körében. Nemes Sándor edző azt mondta, a gyerekek szeretnek sportolni. Hozzátette, főleg azok a gyerekek választják ezt a tábort, akik valamilyen szinten ragaszkodnak a labdarúgáshoz. Az edző kifejtette, úgy véli, ez a legegészségesebb időtöltés, nem pedig az, amikor a számítógép előtt ücsörögnek a fiatalok.

További képekért kattintson a fotóra!

1600 gyermek nyolc helyszínen

A focitábor legjobbjai meglepetésben is részesülnek az utolsó napon. Az edzők javaslata alapján a legügyesebben teljesítő kisdiákok ajándékot és élményfürdői belépőt kapnak.
Ebben az évben Nyíregyháza önkormányzata 20,4 millió forinttal támogatta a táborokat, ez 1 millióval több mint tavaly. Idén 8 héten keresztül biztosítanak hét helyszínen szabadidős elfoglaltságot 1600 gyermeknek.

M. E.