Foci EB – Ki nyer ma? Olaszország? Svédország? Spanyolország?
Ha ma nem nyer Svédország Olaszország ellen, akkor nagy bajba kerülhetnek Ibrahimovic-ék. Ki-ki meccs lesz a Csehország–Horvátország. A papírforma szerint sima spanyol győzelem várható a törökök ellen.

MAI PROGRAM

Olaszország - Svédország

15.00 Toulouse, Városi Stadion. M4Sport.

Antonio Conte, Olaszország, Szövetségi kapitány: - Az első fordulóban nagy csatában nyertünk Belgium ellen. Ez a 2-0 még nagyobb önbizalmat adott nekünk. Érzem a csapatom elszánt, koncentrált, készen állunk a csatára. Nem lesz könnyű dolgunk Svédország ellen, de bízom a győzelemben. Igyekszünk majd semlegesíteni Ibrahimovic-ot, de mellette figyelünk Forsberg-re vagy Guidetti-re is. Tudjuk, hogy sokat ívelik majd fel a labdát, és életveszélyesek a pontrúgásaik.

Erik Hamrén, Svédország, Szövetségi kapitány: - Olaszország talán most nem áll olyan nagy nebű sztárokból, mint régen, de egységes, jó csapat. Remek a védelmük és lenyűgöző volt látni, ahogy támadtak Belgium ellen. Nagyon kemény kihívás ez a mérkőzés a számunkra, de a foci gömbölyű, minden lehetséges. Nem hiszem, hogy a 90 perc alatt sok lehetőségünk adódik a gólszerzésre, de összpontosítani kell, és legalább egyet vagy kettőt ki kell használni. Sajnos, első körben Írország ellen csak egy pontot szereztünk, így rajtunk a nyomás, hogy pótoljuk az elhullajtott pontjainkat.

Várható összeállítások

Olaszország: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Florenzi, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio - Pelle, Éder.

Svédország: Isaksson - Lindelof, Granqvist, Johansson, Olsson - Larsson, Ekdal, Källström, Forsberg - Guidetti, Ibrahimović.

 

 

Csehország - Horvátország

18:00 Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard. M4Sport.

Pavel Vrba, Csehország, Szövetségi kapitány: - Nem lesz könnyű ellenfél Horvátország. A sztárjaik a Real Madridban és a Barcelonában játszanak. A miénk az EB egyik legnehezebb csoportja, így könnyű meccsek amúgy sem várnak ránk. Kulcskérdés számunkra Modric, Rakitic és Mandzukic semlegesítése. Nyernünk kell, ha tovább akarunk jutni.

Ante Čačić, Horvátország, Szövetségi kapitány: - Nagyon vigyázni kell a csehekkel, mert igazi közösséget alkotnak, legfőbb erényük, hogy csapatnék lépnek a pályára. Tomas Rosicky a legnagyobb sztárjuk, rá különösen ügyelünk majd. Ugyanaz lesz az összeállításunk, mint Törökország ellen. Nem változtatunk a győztes csapaton. A cseh gárda nem gyengébb, mint a török, nehéz 90 perc vár ránk. A cseheknek támadniuk kell, mi pedig igyekszünk kontrákat vezetni és azokból eredményesnek lenni.

Várható összeállítások

Csehország: Čech - Kadeřábek, Sivok, Hubnik, Gebre Selassie - Darida, Plašil - Dočkal, Rosický, Krejčí - Necid.

Horvátország: Subasic - Srna, Corluka, Vida, Strinic - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitic, Perišić - Mandzukic.

 


Spanyolország – Törökország

21:00 Nizza, Allianz Riviera, M4Sport.

Vicente del Bosque, Spanyolország, Szövetségi kapitány: - A lényeg az, hogy három pont már a tarsolyunkban van. Jól kezdtük az Európa-bajnokságot. Törökország jó csapat, nem lesz könnyű dolgunk. Ismerem a török játékstílust, nem adják meg magukat harc nélkül. Úgy gondolom felkészültünk ellenük, nyerni szeretnék. Kíváncsi vagyok, hogy Iniesta milyen formában van.

Fatih Terim, Törökország, Szövetségi kapitány: - Nagy kérdés, hogy este a spanyolok játszani fognak-e ellenünk, vagy csak védekezni, és majd azokból kontrákat vezetni. Mi mindenesetre igyekszünk a saját játékunkat játszani. Motiváltak vagyunk, szeretnénk pontot, vagy pontokat szerezni. Motiváltak vagyunk, a tűz, a lelkesedés nem hiányzik majd a csapatból.

Várható összeállítások

Spanyolország: De Gea - Juanfran, Piqué, Ramos, Alba; Busquets - Silva, Fabregas, Iniesta, Nolito - Morata.

Törökország: Volkan Babacan - Gökhan Gönül, Semih Kaya, Hakan Balta, Caner Erkin - Mehmet Topal, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup - Volkan Sen, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan.


CSÜTÖRTÖKÖN TÖRTÉNT


C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–LENGYELORSZÁG 0–0
Saint-Denis, Stade de France, 73 648 néző. Vezette: Kuipers (holland)
NÉMETORSZÁG: Neuer – Höwedes, J. Boateng, Hummels, Hector – Khedira, Kroos – Th. Müller, Özil, Draxler (Gomez, 71.) – Götze (Schürrle, 66.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
LENGYELORSZÁG: Fabianski – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski (Kapustka, 80.), Krychowiak, Maczynski (Jodlowiec, 76.), Grosicki (Peszko, 87.) – Milik, Lewandowski. Szövetségi kapitány: Adam Nawalka


C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
UKRAJNA–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 0–2 (0–0)
Lyon, Parc Olympique Lyonnais, 51 043 néző. Vezette: Královec (cseh)
Ukrajna: Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk – Szidorcsuk (Harmas, 75.), Sztepanenko – Jarmolenko, Kovalenko (Zincsenko, 83.), Konopljanka – Szeleznyov (Zozulja, 69.). Szövetségi kapitány: Mihajlo Fomenko
Észak-Írország: McGovern – A. Hughes, Cathcart, McAuley, J. Evans – Ward (McGinn, 67.), C. Evans (McNair, 89.), S. Davis, Norwood, Dallas – Washington (Magennis, 83.). Szövetségi kapitány: Michael O’Neill
Gólszerző: McAuley (49.), McGinn (96.)


B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
ANGLIA–WALES 2–1 (0–1)
Lens, Stade Bollaert-Delelis, 34 033 néző. Vezette: Brych (német)
ANGLIA: Hart – Walker, G. Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney – Lallana (Rashford, 73.), Kane (Vardy, a szünetben), Sterling (Sturridge, a szünetben). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
WALES: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams, Davies, N. Taylor – Ramsey, Ledley (Edwards, 67.), Allen – Robson-Kanu (J. Williams, 72.), Bale. Szövetségi kapitány: Chris Coleman
Gólszerző: Vardy (56.), Sturridge (92.), ill. Bale (42.)