Foci EB – Könnyű dolguk lesz ma a franciáknak
Nem valószínű, hogy Albánia meglepetést okoz Franciaország ellen. Annál nehezebb megjósolni az Oroszország–Szlovákia és a Románia–Svájc mérkőzések végkimenetelét.

A SZERDAI EB-PROGRAM

B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
15.00 Oroszország–Szlovákia (M4Sport)

Leonid Slutski, Oroszország, szövetségi kapitány: - Az Anglia ellen pontszerzés után sem jelenthetjük ki, hogy mi vagyunk a favoritok, de ugyanolyan elszántan és bátran fogunk pályára lépni, mint az első meccsen. Nem hiszem, hogy a szlovákok ellen nehezebb dolgunk lesz, de tudom, hogy nem lesz könnyebb sem. A csoportunk még nyílt, az első forduló után mind a 4 négy csapatnak megvan az esélye a továbbjutásra.

Ján Kozák, Szlovákia, szövetségi kapitány: - Az orosz csapatot olyan játékosok alkotják, aki vagy a CSKA Moszkva, vagy a Zenit révén a Bajnokok ligájában edződnek. Nagy erényük, hogy jól szervezettek, rendkívül gyorsan állnak át védekezésből támadásba és, ha kell, akkor vissza. Wales ellen sokat hibáztunk, itt az alkalom a javításra.

Várható összeállítások:

Oroszország: Akinfeev - Smolnikov, Ignashevich, V Berezutski, Schennikov - Neustädter, Glushakov - Shatov, Shirokov, Kokorin - Dzyuba.

Szlovákia: Kozáčik - Pekarik, Skrtel, Durica, Hubočan – Hrošovsky - Mak, Kucka, Hamsik, Weiss - Nemec / Duda.


A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
18.00 Románia–Svájc (M4Sport)

Vladimir Petković, Svájc, szövetségi kapitány: - Románia kikapott a nyitómérkőzésen, így most javítaniuk kell. Ha azt szeretnénk, hogy legyőzzük őket, akkor a legjobb formánkat kell mutatni. Az kevés, amit Albánia ellen nyújtottunk, hiába nyertünk. Úgy kell játszanunk, mint az előző meccsen, de nem 20-30 percig, hanem végig az egész találkozón. Svájc még soha nem nyert két csoportmérkőzést az EB-n. Ma szeretnénk történelmet írni.

Anghel Iordănescu, Románia, szövetségi kapitány: - Ez egy rendkívül fontos játék számunkra és a román labdarúgó. Miután a francia meccs, az első probléma a mi csapatunk volt a testi és lelki gyógyulás. Reméljük lehet fizikailag felkészült ez. Volt egy nagyon jó játék, Franciaország ellen pénteken; volt egy pár esélye, hogy pont, de el kell fogadnunk, hogy Franciaország megérdemelte a három pontot. Mi játszunk ellen egy nagyon jó csapat, és meg kell, hogy mindent megteszünk, hogy a győzelem. Van, hogy reális legyen; meg kell értenünk, hogy holnap fogunk játszani szemben egy nagyon jó oldala. Az 23 játékos játszik a nagy ligák, mint a Bundesliga. Célunk, hogy jogosult a csoportból.

Várható összeállítások:

Svájc: Sommer - Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez - Behrami, Džemaili, Xhaka - Shaqiri, Seferović, Mehmedi.

Románia: Tătăruşanu Sapunaru, Chiricheş, Grigore, Hoban; Pintilii, Hoban - Torje, Stanciu, Stancu - Keserű.

 

 

A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
21.00 Franciaország–Albánia (M4Sport)

Didier Deschamps, Franciaország, Szövetségi kapitány: - Albánia nagyon szervezett csapat, mert olasz edzőjük van, aki remek munkát végez. Védekezésből gyorsan indulnak előre. Láttuk a Svájc elleni mérkőzésüket, ahol nem érdemeltek vereséget. Megszolgálták volna az 1 pontot, de a futball ilyen… Nekünk hazai pályán elvárás a győzelem. A céljaink eléréséhez vezető úton nem szabad könnyelműen pontot veszíteni. Minden mellettünk szól és igyekszünk a pályán érvényesíteni a papírformát.

Gianni De Biasi, Albánia, Szövetségi kapitány: - Nehéz dolgunk lesz Franciaország ellen, hiszen otthon játszanak és játékerőt tekintve is ők a csoport legjobbjai. Svájc ellen 60 percen át jól játszottunk, de az kevés volt. Most is igyekszünk mindent megtenni, hogy meglepetést szerezzünk.

Várható összeállítások:

Franciaország: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Kanté, Matuidi - Coman, Payet, Martial - Giroud.

Albánia: Berisha - Hysaj, Ajeri, Mavraj, Agolli - Kukeli, Xhaka - Roshi, Abrashi, Lenjani - Sadiku.