Sérülés után versenyek
Sérülésekkel bajlódott tavasszal Bakosi Péter. A nyíregyházi magasugró felkészülését ez nehezítette, de a hétvégén a Budapest Nemzetközi Bajnokságon rajthoz áll. A fő cél az EB és az olimpiai szint teljesítése.

Csúcsformában volt Bakosi Péter a téli felkészülés során, áprilisban azonban előbb a bokája, majd az achillese is megsérült, ezért ki kellett hagynia tréningeket. Mindez nagyon rosszkor jött, mert komoly feladatok várnak a magasugróra. Szeretné teljesíteni a 226 centiméteres EB és a 229 centiméteres olimpiai kvalifikációs szintet is.

A hétvégén a Budapest Nemzetközi Bajnokságra utazunk, majd Németországban lesz egy verseny. Főleg az utóbbin várok jó eredményt. A legutóbbi edzésen nyújtott teljesítmény biztató, mert könnyedén ugrotta át a 210 centimétert – mondta Bakosi Béla edző.

A felkészülés során edzeni ugyan tudott az atléta, de nem ugrott, így hiányoznak a versenyek. Az EB-t júliusban rendezik, addig 3-4 viadalon vesz részt a Sportcentrum magasugrója, és szeretné megugrani a szinteket. Szeptemberben is több verseny vár még az atlétára, melyeken szeretne egyéni csúcsot javítani.

Dankó László