Flashmob a Fiatalok Világnapján
Az ország 20 nagyvárosában ugyanabban az időben lepték meg táncukkal a fiatalok a járókelőket. A rögtönzött megmozdulás célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a jövő generációinak értékteremtő képességére.

Fiatalok irányították magukra a járókelők figyelmét a Belvárosban. A táncosok csatlakoztak ahhoz a hagyományteremtő, országos megmozduláshoz, amely Magyarország 20 nagyvárosában bizonyította az ifjúság tehetségét a Fiatalok Világnapján. Az eseményt 1999-től tartják augusztus 12-én az ENSZ közgyűlésének javaslatára. Ezen a napon több településen egy időpontban lepték meg az utcákon sétálókat falshmobokkal a fiatalok.

Éliásné Fancsalszki Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, a céljuk az, hogy megmutassák, a fiatalok milyen értékeket képviselnek világban.

 

Jogok és kötelességek

 

A flashmobokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatta, teret biztosítva ezzel a fiataloknak arra, hogy megmutassák a társadalomban betöltött szerepüket, jogaikat és kötelességeiket. Az ifjabb generáció tagjai ezt a hozzájuk közel álló tánccal tették meg.

További képekért kattintson a fotóra!

Vámosiné Jávor Mária táncosként részt vett a flashmobban. Azt mondta, egyesületük, a Szabolcs Néptánc Egyesület más táncművészeti ágakkal is tartja a kapcsolatot. Rendszeresen összejárnak különböző Világnapok alkalmából. Ezért jött az ötlet, hogy néptáncos elemekkel színesítik a bemutatót.

 

Cél a nemzetközi esemény

 

A megmozdulást a szervezők a jövőben nemzetközivé szeretnék tenni és elérni azt, hogy a következő évtől minél többen csatlakozzanak a figyelemfelkeltő akcióhoz.

Mikita Eszter

(Fotó: Trifonov Éva)