Flamand vendégek Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara több mint 10 évvel ezelőtt kezdett el dolgozni a Plato-programban, a Flamand Kormány és a Kelet-Flandriai Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával. A program lényege, hogy a kis- és közepes vállalkozások 20 fős csoportokban, havi egy alkalommal üzleti tanácsokat és információkat kaphassanak a munkájukat segítő nagyvállalatoktól. Emellett fontos a külföldi kapcsolatépítés is, a Plato-programnak nemzetközi hálózata van.

 

LÁTOGATÁS A PLATO-PROGRAMOS VÁLLALKOZÁSOKNÁL

 

Nagyné Varga Katalin, a megyei kereskedelmi és iparkamara főtitkára elmondta, a flamandok látogatásának célja, hogy több nagyvállalat és kisebb cég tevékenységét megismerjék, valamint a Plato-programban részt vevő megyei vállalkozásokkal felélénkítsék a már meglévő kapcsolataikat.

 

BŐVÍTENÉK A CÉGEK KÖRÉT

 

A megyei kereskedelmi és iparkamara koordinálásával jelenleg egy 20 fős vállalkozói csoport vesz részt a Plato-programban. A lehetőséget szeretnék újra meghirdetni, ezáltal kibővíteni az üzleti tapasztalatcseréken részt vevő vállalkozások körét.

Szoboszlai Tibor