Flamand kapcsolatok

A Brit Nagykövetség Flamand Befektetési és Kereskedelmi Igazgatóságának Közép- és Kelet-Európai igazgatója a szervezet hazai vezetőjének kíséretében érkezett a megyei kereskedelmi és iparkamarához. A helyszínválasztás nem volt véletlen, hiszen a megyei kamara hosszú évek óta együttműködik a belga nagykövetséggel.

Nagyné Varga Katalin főtitkár elmondta, a Plato Programot is flamand segítséggel hozták létre, amely a kis- és középvállalkozásokat támogatja immár 12 éve. A közös projektjeik folyamatosak, amelyek a hazai vállalkozások boldogulását szolgálják.

 

MAGYAR PARTNEREKET KERESNEK

 

A Brit Nagykövetség Flamand Befektetési és Kereskedelmi Igazgatósága most olyan magyar vállalkozásokat keres partnerként, amelyek érdeklődnek a flamand piac iránt, valamint az Antwerpeni Kikötő szolgáltatásai kapcsán az ott működő cégekkel szeretnének kapcsolatot teremteni. Olyan cégeket szeretnének találni, amelyeknek célja, hogy kilépjenek a nemzetközi piacra, és olyan szinten állnak, hogy ezt meg is tudják tenni.

 

LOGISZTIKA ÉS SZÁMÍTÁSTECHNIKA

 

Thomas Castrel igazgató hangsúlyozta, elsősorban a logisztikára fókuszálnak, de a számítástechnika és a biotechnológia is szóba jöhet, tehát elsősorban a magas technikai tudással rendelkező vállalkozások partnerségét keresik.

A szakmai találkozón a résztvevők megismerhették a flamand piac helyzetét, és azokat a támogatásokat is, amelyeket a helyi gazdaság irányítói biztosítanak beruházás és befektetés esetén a régióban.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Trifonov Éva)