Fittvasárnap Katus Attilával – Újra telt ház volt a Continental Arénában

A Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat keretei között újra Fittvasárnapot szerveztek a Continental Arénában. A rendezvényen Katus Attila tartott edzést és életmód tanácsadást. Az aréna küzdőtere ismét megtelt, a sportoláson kívül családi programok és szűrővizsgálatok is várták az érdeklődőket.


Újra megtelt hétvégén a Continental Aréna mozogni vágyókkal, a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat keretei között ismét Fittvasárnapot tartottak, ezúttal Katus Attila tartott Best Body alakformáló aerobikot. A Mozdulj Nyíregyháza! már öt éve nyújt számos mozgási lehetőséget a nyíregyháziaknak és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja. Jóvoltából nemrég új gerinctornához szükséges eszközöket és 65 aktivitásmérőt kapott a program, amelyeket vasárnap ki is próbálhattak a jelenlévők.

Nagyon fontos, hogy segítsük a sportolást és ehhez valamilyen motivációt tudjunk adni. A lépésszámlálók, aktivitásmérők azért hasznosak, mert fontosak a visszajelzések számunkra. Akár, ha a napközbeni mozgást le tudjuk mérni sétánk során, amikor a munkahelyünkre megyünk, vagy hogyha sportolni indulunk, hogy vajon mit is ad a szervezetünknek. Úgyhogy ezért próbálunk ajándékkal kedveskedni és ezáltal is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szabadidő sport milyen fontos.

– nyilatkozta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Több százan érkeztek a rendezvényre, hogy Katus Attilával együtt sportoljanak, aki az edzésen kívül életmód tanácsokat is adott. Elmondta, az egészséges életmód fejben dől el, és azt is hozzátette, hogy nem híve a mértéktelen diétáknak és mindig kis lépesekkel kell előre haladni.

Az aktivitásban, ne a passzivitásban gondolkozzunk. Ha a kezembe veszem a sorsomat, akkor képes vagyok megoldani a helyzetemet. Ami nagyon fontos, hogy az egészséges életmódnak része a mozgás. Mozgás nélkül egészséges életmódot nem tudok elképzelni. A táplálkozáson belül nem szeretem az őrült diétákat, a tiltásokat, nem hiszem, hogy előrébb visz, hanem az egészséges táplálkozás elvét tartva négyszer jót cselekszem, egyszer nem, mert emberek vagyunk.

– mondta el Katus Attila fitneszedző.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A rendezvényen különböző szűréseken is részt vehettek az érdeklődők, volt vércukor- és vérnyomásmérés, testzsír szint ellenőrzés és a vitaminszintjüket is megnézethették a résztvevők. Vala Nyíregyházi Vasutas Sport Club is csatlakozott a rendezvényhez és családi egészségnapot szerveztek.

Több elemmel is csatlakoztunk a mai naphoz, NYVSC-s egészségnapot tartunk. A szlogenünk is az volt, hogy „Hozd el a nagyit is”. Mivel a klub 90 éves, szeretnénk mindazokra gondolni, akik azelőtt sportolóként aktívan részt vettek az NYVSC tevékenységében és manapság már szépkorúak. Nekik több olyan tevékenységet biztosítunk (tollast, nyugdíjas judot, szépkorúak atlétikáját) ami lehetőséget ad arra, hogy ne hagyják abba az aktív mozgást.

– árulta el Szilvási István, az NYVSC elnöke.

A Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat közel 30 foglalkozással biztosítja a mozgás lehetőségét a nyíregyháziaknak, a 2018-as év első féléve június 3-ig tart. Az önkormányzat már tervezi a következő féléves programokat, és ha lesz rá igény, újabb Fittvasárnapokat is szervez a második periódusban.


Kanócz Rita