Fitten, Nyíregyházán

Hétfőn már a Fitt Nyíregyháza első alkalmán több mint hatvanan mérették meg magukat. A gerinctornára érkezők kaptak először lehetőséget arra, hogy felméressék egészségi állapotukat.
– A cél, hogy Nyíregyháza lakossága egészségtudatosan éljen. Azok, akik eddig eljártak a Mozdulj Nyíregyháza! rendezvényeire, azok tudják, mit tesznek az egészségükért – mondta el dr. Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátás igazgatója.

A felmérésben a vállalkozó kedvűek testsúlyát, vérnyomását, légzéstérfogatát, pulzusát és BMI-jét, vagyis testtömeg-indexét rögzítették. Ehhez pedig a hajlékonyság, az erővizsgálat és az egyensúly is bekerült a füzetbe. – A Mozdulj Nyíregyháza! egészül ki a Fitt Nyíregyháza alprogrammal. Ennek egyik célja, hogy mérhetővé tegyük mindazt a befektetett munkát, amit eddig is végeztünk – emelte ki Vámosiné Marika gyógytornász. A Fitt Nyíregyházában a következő adatfelméréseket 45 nap múlva végzik el, majd 90 nap múlva újra megteszik ezt. Így a három hónap számaiból ki fog derülni, hogy mennyire hasznos a mozgás és az egészséges életmód.

Mérések helye és idõpontja:
2015. március 7. és 14., szombat 8.00–9.00 között Zrínyi Ilona Gimnázium
2015. március 11. és 18., szerda 17.00–18.00 között BUSZACSA
Várjuk a programba újonnan becsatlakozni vágyókat is! Tegyünk együtt az egészségért!