Fittebb lett Nyíregyháza

Hetente 1000–3500 fő látogat el a foglalkozásokra, közülük 200-an pedig arra is kíváncsiak voltak, hogy a mozgásos foglalkozások során mennyit fejlődtek.

 

BIZTATÓAK AZ EREDMÉNYEK

 

– A „Fitt Nyíregyháza” mérései lezárultak, aki regisztrált, megtudhatta, hogy az eltelt időszakban mennyit fejlődött. Nagyon biztatóak az eredmények – mondta Vámosi Istvánné gyógytornász. – Három hónap alatt minden mozgásprogramon részt vevő számára sikerült olyan gyakorlatsort összeállítani, amivel mind az izomerejüket, hajlékonyságukat, rugalmasságukat növelhettük, sőt, még a vérnyomásukon is tudtunk javítani. A „Mozdulj Nyíregyháza!” legnépszerűbb programja vitathatatlanul a zumba. De óriási az érdeklődés a jóga iránt, és igen magas számban vesznek részt a nyíregyháziak a gyógytorna jellegű foglalkozásokon is. A „Mozdulj Nyíregyháza!” minden foglalkozására van igény, a szervezők azt mondják, ez annak is köszönhető, hogy az oktatók szaktudásukkal és személyes varázsukkal lelkesítik a program résztvevőit.

 

SZEPTEMBERTŐL FOLYTATÓDIK

 

A „Mozdulj Nyíregyháza!” programsorozat mostani időszaka szerdán lezárult, három hónapon át nyári szünetet tartanak, de a tervek szerint szeptemberben újra várják a foglalkozásokra a városlakókat.
– Szeptembertől szeretnénk folytatni a „Mozdulj Nyíregyháza!” és a „Mozduljka” programokat – mondta Hornyák Enikő sportreferens. – Már megkezdődött a helyszínek egyeztetése, és az oktatókkal is egyeztetjük az időpontokat. Mivel a Bujtosi Szabadidő Csarnok teljes belső felújításon esik át, bezár, ezért a nagy létszámmal működő programoknak új helyszínt kell keresnünk. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy szeptembertől változatlan lendülettel tudjuk folytatni a programsorozatot, sőt, a „Fitt Nyíregyháza” mérési eredményeit feldolgozva tovább tudjuk bővíteni.