Finomság a rossz idő ellen

A csokoládés finomságok amellett, hogy szakértők által kimutatott boldogsághormon-tartalommal rendelkeznek, jót tesznek a szívünknek és serkentik az agyat is! Jótékony hatásként említhető az is, hogy szinten tartja a vérnyomást és telis tele van vitaminokkal, valamint ásványi anyagokkal. A legjobb pedig az, ha magas kakaótartalmú étcsokoládét választunk sütőtársul!

Az én rosszkedvűző választásom egy tripla csokis, marcipánmázas muffin lesz, melynek elkészítése igazán egyszerű, dekorálásában pedig csak a képzelet szab határt! Nálam az őszi hangulat dominál a külcsínt illetően, és garantálhatom – ha a készítés közben még nem is –, megkóstolva mindenki arcára mosoly kerül!

Muffin Fanni-módra

Hozzávalók:
• 3 tojás
• 1 csomag vaníliás cukor
• 15 dkg porcukor
• 15 dkg margarin
• 1 evőkanál kakaópor
• 1 teáskanál sütőpor
• 20 dkg liszt
• kevés tej
• ét-, tej-, fehércsokoládé

Elkészítés:
A tojást a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a puha margarint és elkeverjük. Ezután beletesszük a kakaóport, sütőport és ismét jól eldolgozzuk. Lassan hozzáadagoljuk a lisztet kevés tejjel, úgy, hogy lágy, krémszerű masszát kapjunk. Az apró kockákra vágott ét-, tej- és fehércsokoládét belekeverjük, majd a sütőpapírokban egyenletesen elosztjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20–25 percig sütjük.
Dekorációnak használhatunk kész cukormázakat különböző ízesítésekben – személyes kedvencem a marcipános. Díszíthetjük tortadarával, ehető gyöngyökkel és készíthetünk rá marcipánfigurákat is! Mindezekért nem kell messzire mennünk, majdnem minden nyíregyházi élelmiszerüzlet polcain ott várják a hozzávalók a sütni vágyókat!

Farkas Fanni