Finanszírozási és gazdanap Nyíregyházán

Agrárkiállítással nyitották meg a finanszírozási és gazdanapot a PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány nyíregyházi inkubátorházában. A szervezők az eseményre a megye mezőgazdászait várták.

További képekért kattintson a fotóra!

Jászai Menyhért, a PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta, a téli időszak egy jó alkalom az agrárszektorban, hogy a gazdák megismerkedjenek a programokkal és hitellehetőségekkel, valamint a kiállítás segítségével egy szakmai kitekintést is kapjanak, és egymással is konzultálhassanak.

 

PÁLYÁZATOK ÉS HITELLEHETŐSÉGEK

 

A nyitóelőadáson a 2020-ig tartó Vidékfejlesztési Programról, valamint az agrártámogatási lehetőségekről tájékozódhattak a résztvevők, majd a pályázatokhoz kapcsolódó hitellehetőségekről kaptak részletes információkat. Hargitainé Tolnai Andrea mikrohitel-igazgató arról tájékoztatott, hogy jelenleg az Országos Mikrohitelt tudják ajánlani, 10 éves futamidővel 10 millió forintot lehet igényelni beruházásokra és eszközbeszerzésre, illetve ingatlanfelújításra. A hitel 3,9 százalékos, kedvező kamatozású, kezdő és működő vállalkozások is igényelhetik.

A finanszírozási és gazdanapon a résztvevők tájékoztatót hallhattak a projektötletekről és a pályázási tudnivalókról, valamint azokról a szolgáltatásokról, amelyek a vállalkozások nemzetközi piacon való megjelenését és erősödését segítik. Az érdeklődő gazdálkodók a rendezvényen személyesen is egyeztethettek az előadókkal.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)