Fidesz: gyors és szakszerű döntések a veszélyhelyzet idején is

Két hét lesz az óvodai bezárás idén nyáron, ez nagy segítséget jelenthet azoknak a szülőknek, akik szabadságon voltak a koronavírus-járvány miatt, közölte Vassné Harman Gyöngyi, a Nyíregyházi Fidesz Szervezet alelnöke.

A péntek késő délelőtti sajtótájékoztatón kiemelték, a veszélyhelyzet idején az önkormányzat a kormányzati döntéseket követően gyors, ésszerű és szakszerű intézkedéseket hozott, így sikerült elérni, hogy a bevételkiesés és a jelentős többletköltségek ellenére a város költségvetése stabil, ezt a szervezet elnöke hangsúlyozta. Halkóné Dr. Rudolf Éva a Szövetségben Nyíregyházáért frakció előterjesztéséről is beszélt, amely a járványhelyzet okozta súlyos szociális helyzetbe került lakosok megsegítéséről szólt, ezzel is reagálva arra, hogy miért nem szavazták meg az amúgy jó szándékú előterjesztést.

„Egy önkormányzati rendeletnek a megalkotásának nagyon szigorú előírásai, szabályai vannak. Többek között tárgyilagos elemzés kell hozzá, helyzetértékelést kell előtte megcsinálni és bizony a pénzügyi fedezetbiztosítás módját is meg kell találni, amennyiben pénzügyi kihatásai vannak egy ilyen önkormányzati rendeletnek. Ezt polgármester úr is elmondta, hogy ő is egyetért azzal a szándékkal, a céljával, tehát a céljával, ami megfogalmazásra került és mindannyian a Fidesz-KDNP frakcióban egyetértünk azzal a céllal, ami megfogalmazásra került, de nem ez a módja, máshogy kell majd erre megoldást találni.” - közölte Halkóné Dr. Rudolf Éva, a Nyíregyházi Fidesz Szervezet elnöke.