Szent Adalbert-díjat adományoztak Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvosnak

Szent Adalbert-díjat adományoztak Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvosnak
A díj átadásán készült fényképen jobbról balra: Dr. Galgóczy Gábor társelnök, Dr. Müller Cecília, Maklári Ákos a ÉSZ elnöke, Keresztes Dénes a KÉSZ nyíregyházi kötődésű elnökhelyettese (Fotó: KÉSZ)

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvosnak adományozta Szent Adalbert-díját a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége az operatív törzs tagjaként a magyar lakosság egészségének megóvása érdekében nap mint nap fáradhatatlanul, magas szakmai színvonalon végzett áldozatos munkája elismeréseként, melyet keresztény szellemben, nagy empátiával és felebaráti szeretetet tanúsítva folytatott.

A Szent Adalbertet ábrázoló emlékérmet Makláry Ákos, a KÉSZ elnöke adta át június 25-én, zártkörű ünnepség keretében.

Az kitüntetést a szervezet 1992-ben alapította, melyet olyan tudósoknak, művészeknek és egyházi vagy közéleti személyiségeknek ítél oda, akik a kereszténység és a magyarság érdekében kimagaslóan értékes művet alkottak vagy tevékenységet végeztek.

Méltatásában Makláry Ákos kiemelte, hogy a tisztifőorvos asszony nem szóval, hanem az elhivatottsággal és alázattal végzett munkájával tesz tanúságot Krisztusról, mely minden keresztény embernek feladata.

Müller Cecília köszönetét fejezte ki az elismerésért, mely számára fontos megerősítést jelent hivatásának és keresztény küldetésének folytatásához.

 

Forrás és fotó: KÉSZ