Fiatalokkal a bűnmegelőzésért

Évek óta vesznek részt a nyíregyházi fiatalok a megyei rendőrkapitányság által szervezett bűnmegelőzési programban. Az idei évben a rendőrség kötelékében 64 diákot sikerült mozgósítani, akik elsősorban az idegenforgalom szempontjából frekventált helyszíneken teljesítettek szolgálatot. A diákok az 50 órás közösségi szolgálat keretében segítették a hazai és külföldi turisták tájékozódását, valamint többnyelvű szórólapokkal igyekeztek felhívni a turistákra leselkedő veszélyekre a figyelmet.

További képekért kattintson a fotóra!

Szerdán délután Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere és dr. Illés László rendőr alezredes, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője oklevéllel jutalmazta és tárgyjutalommal köszönte meg annak a tíz diáknak a munkáját, akik a nyári idegenforgalmi szezonban a legkiemelkedőbben, legaktívabban tevékenykedtek. Az eseményen Jászai Menyhért alpolgármester hangsúlyozta, Nyíregyháza vezetése kiemelten fontosnak tartja a közbiztonság segítését, támogatását. A Tourist Police munkája éppen ezért értékes, nemcsak a közjót szolgálja, de jó példa a jövőben a programban részt venni szándékozó diákok számára is.


Télen is Tourist Police


Az évek óta sikeresen zajló Tourist Police ősszel tovább folytatódik. A rend őreivel, diákokkal karöltve mindenszentekkor az Északi temetőben, valamint a belvárosban, a Karácsonyi Forgatagban is találkozhatunk.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)