Fesztiváldíj lett a jutalom!

A Tánctanoda három csoporttal mutatkozott be a szombati Pulyabál 2022. Megyei Gyermek és Ifjúsági Csoportos Néptánc Találkozón Nyíregyházán a Váci Mihály Kulturális Központban.

A legkisebbek az óvodás Dörcös csoport, valamint a Cirkás, alsó tagozatos csoport arany minősítést, a legnagyobbak a Sergő csoport pedig kiemelt arany minősítést kaptak a szakmai zsűri döntése alapján, valamint a Tánctanoda művészeti vezetői Antal Dóra és Antal Roland koreográfiai díjat kapott a Húsvét táján Somogyban című alkotásukért.

– Nehéz időszak után vagyunk, hiszen a majd két évig elhúzódó járvány ideje alatt a gyerekekkel sajnos személyesen nem tudtunk találkozni, próbálni. Ez mind a közösség életére, mind a szakmai munkára hatással voltak. Az idei felkészülési időszak inkább a csoport összetartásról, közös családi rendezvényekről szóltak, hogy ismét erőre kapjon a Tánctanoda család. Ez oly annyira sikerült, hogy a Tánctanoda Műhely az Igrice Műhellyel megosztva elhozta a Pulyabál legnagyobb elismerését a fesztiváldíjat is. Azért különleges ez számunkra, mert 2019-ben szintén úgy zárta a Tánctanoda a Pulyabált, hogy fesztiváldíjas lett. Reméljük ez a lendület tovább fog folytatódni, hiszen június 6-án Debrecenben mutatkozik be műhelyünk két csoporttal a Regionális Fesztiválon, majd a következő hétvégén a városunkban rendezett Csoóri Fesztiválon. De szurkolhatunk a szólistáknak is, hiszen három kiváló táncosunk bejutott a Szarvasi Gyermek Szólótánc Fesztivál döntőjébe, ahol büszkén képviselik majd megyénket, városunkat  tájékoztatta szerkeszőtüségünket Antal Roland.