Fesztivál az állatokért – Harmincéves az Állatbarát Alapítvány

Az Állatbarát Alapítvány 1993-ban alakult Nyíregyházán, azóta küzd az állatok jogaiért, jólétükért, a felelős állattartásért. Harmincéves jubileumukat a Sóstói Múzeumfaluban ünnepelték meg. A Fesztivál az állatokért rendezvényre több mint kétezren érkeztek, színes programok várták az érdeklődőket a nap során.

 

30 éves jubileumát ünnepelte az Állatbarát Alapítvány október 1-jén. A Fesztivál az állatokért rendezvény keretein belül kutyás bemutatókkal, kutyaszépségversennyel, lovaskocsikázással, koncertekkel és sok más szórakoztató programmal várták az érdeklődőket a Sóstói Múzeumfaluban, de természetesen támogatni is lehetett az alapítvány munkáját.

– Rengeteg olyan kiállító és szolgáltató van itt, aki a saját szolgáltatását ajánlja fel adományként, ezeknek 100 százalék haszna a miénk. Többek között ilyen a kutyamasszázs, kutyakozmetika, vagy akár Rabócsi Renátát is említhetném, aki egy jótékonysági ruhavásárral készült és a teljes bevétel az alapítványé lesz. Úgyhogy nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki itt van, a barátaink és a nagyon jó ismerőseink is itt vannak, és mindenki szívvel-lélekkel az alapítvány mellett áll. Ez fantasztikus öröm nekünk – mondta el a rendezvényen Novák Éva, az Állatbarát Alapítvány menhelyvezetője.

Az Állatbarát Alapítvány 1993-ban alakult Nyíregyházán, azóta küzd az állatok jogaiért, jólétükért, a felelős állattartásért. Évente mintegy 6–800 négylábút mentenek meg az út széléről vagy szabadítanak ki borzalmas tartási körülmények közül, majd testi-lelki rehabilitációjukat követően indítják el az új, szebb élet felé egy felelős gazdi oldalán. Ezért is tartották fontosnak, hogy egy színvonalas eseménnyel ünnepeljék a harmincas számot.

– Én azt gondolom, hogy aki az elmúlt 30 évben egy picit is részese volt az egésznek, az érzi azt, hogy mennyire nagy dolog ez. A megnyitón is elhangzott, hogy körülbelül 21 000 állat köszönheti az életét az Állatbarát Alapítványnak az elmúlt 30 évben, ez egy fantasztikus szám. Nagyon sokat dolgozunk értük és nagyon szeretnénk, hogyha nem lenne szükség a munkánkra, de sajnos szükség van. Én az gondolom, mindent megtettünk, úgyhogy nagyon jó érzés most itt lenni és együtt ünnepelni ezt a 30-as számot – tette hozzá Novák Éva.

Több mint 2000 ember és több mint 300 kutya látogatott el a Sóstói Múzeumfaluba a Fesztivál az állatokért jubileumi rendezvényre. Az Állatbarát Alapítvány menhelyvezetője elmondta, fantasztikus érzés számukra, hogy munkájukkal egy összetartó közösséget alakítottak ki, és ennyien ünnepeltek velük.