NYÍRERDŐ Nap – Megtelt az Erdei Tornapálya a jubileumi rendezvényre

15. alkalommal rendezte meg a NYÍRERDŐ Napot a Nyíregyházi Erdészet és a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. A jubileumi rendezvény az Erdők Hetéhez kapcsolódott, a nap során a családokat erdészeti és vadászati kiállítás, madárgyűrűzés, kézműves mesterségek seregszemléje, erdei játszótér és bábszínház is várta.

Megtelt az Erdei Tornapálya szombat délelőtt. A NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete és a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola 15. alkalommal rendezte meg a NYÍRERDŐ Napot. A rendezvény az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett Erdők Hetéhez kapcsolódott, aminek jelmondata: Fedezd fel az erdőt az erdészekkel! A NYÍRERDŐ Nap célja, hogy bemutassa az erdő szépségeit és felhívja a figyelmet az erdészek munkájára.

– Itt, az Erdei Tornapályán már 15. alkalommal rendezünk NYÍRERDŐ Napot az Erdők Hetéhez kapcsolódóan. Országosan pedig 27. alkalommal rendezzük meg az Erdők Hetét, ez a legfontosabb jeles napunk, jeles hetünk, amikor kicsit magunkra irányítjuk a figyelmet. Ezt úgy kell érteni, hogy az erdészekre, az erdészek munkájának fontosságára, és erre a páratlan természeti szépségre, az erdőre. Itt, Nyíregyházán ez természetesen a Sóstói-erdő, ahol olyan programokat állítottunk össze, mint a korábbi években. Ezek az erdőről szólnak, megmutatják mit ad nekünk az erdő és mitől más, mint bármilyen más élettér

mondta el Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese. A résztvevők napközben számos program közül válogathattak. A családokat erdészeti és vadászati kiállítás, madárgyűrűzés, kézműves mesterségek seregszemléje, erdei játszótér és bábszínház is várta. A NYÍRERDŐ rendezvényén fontos szerepet kaptak a gyermekek, hiszen céljuk, hogy már egészen fiatalon megismertessék és megszerettessék velük a természetet.

– Ha már gyerekkorban megszerettetjük az erdőt a lakossággal, a társadalommal, akkor talán jobban elvárhatjuk azt, hogy ők felnőtt korban, és az ő gyerekeik is az erdőhöz egy kicsit közelebb kerüljenek. Sajnos vagy nem sajnos, az erdészek munkája nem annyira ismert a társadalomban, ezen hivatott változtatni az Erdei Iskola Program is, ami már több évtizede zajlik Magyarországon, itt, Nyíregyházán is a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolában. Fontos, hogy már kicsi korukban megismertessük az erdő szépségével és az erdészek munkájával a gyerekeket

emelte ki Tölgyfa Gábor. A színes programok mellett nagy sikert aratott az a bemutató, ahol a fakitermelési versenyszámokból kaptak ízelítőt az érdeklődők. Nyomon követhették azt is, hogy készül rönkből láncfűrész segítségével erdei kisállat.

 

Kapcsolódó galéria

Nyírerdő nap 2023