Fertőtlenítőszert kaptak az óvodák – Közel 4000 gyermek kezdte el a nevelési évet
Fotó: Illusztráció

620 liter fertőtlenítőszert osztott ki Nyíregyháza Város Önkormányzata az óvodák számára. Mind a 35 intézmény kapott, gyermeklétszámtól függően arányos mennyiségben. A megelőzés fontos eszköze a fertőtlenítés és a kézmosás, két önkormányzati idősotthonban pedig látogatási és intézmény-elhagyási tilalom lépett életbe.

Szeptember 1-jén megérkezett az önkormányzathoz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által a tanévkezdéshez biztosított kéz-és felületfertőtlenítőket tartalmazó ellátmány. Csütörtökön ezeket osztották ki az óvodavezetőknek a Városházán. A nevelési évet idén 35 intézményben közel 4000 óvodás kezdte el Nyíregyházán, a megelőzés alapvető eszköze a folyamatos fertőtlenítés és kézmosás, ehhez szükséges a csütörtökön kiosztott fertőtlenítőszer.

Kiemelt figyelem

A Dr. Kovács Ferenc Polgármester irányításával működő, koronavírus járvány miatt létrehozott nyíregyházi operatív munkacsoport továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri és elemzi a járványügyi helyzet alakulását. Az önkormányzat, mint fenntartó az általa fenntartott intézmények, kiemelten a bölcsődék, óvodák, időseket ellátó szociális intézmények, kulturális és közművelődési intézmények vonatkozásában a kormányzat mellett felelősséget vállal a védekezés megszervezésében és a járványügyi szabályok betartásában.

„Szeptember elsejétől minden óvodánkban fokozott higiénés fertőtlenítés zajlik és mi is bevezettük azt az intézkedést - egyeztetve az óvodavezetőkkel –, hogy a szülők, kivéve a beszoktatós gyerekeket, nem mehetnek be az óvoda területére, hanem kint adják át az óvónéniknek, gondozó néniknek a bejáratnál a gyerekeket. Köszönjük ezt a megértést, hiszen ez is azt szolgálja, hogy minél kevesebb látogató érkezzen be az intézményekbe. Ezen felül augusztus 28-tól az idősotthonainkban, a bentlakásos idősotthonokban a Szociális Gondozási Központ két telephelyén – ezek önkormányzati fenntartásúak – látogatási és intézmény-elhagyási tilalom lépett életbe.” - közölte Dr. Kása Brigitta aljegyző.

Jelenleg sem a Pacsirta utcai, sem a Rozsnyai utcai  idősotthonban nincs igazoltan koronavírussal fertőzött személy, nem észleltek koronavírus megbetegedésre utaló tüneteket és ezt az állapotot a második hullám alatt is szeretnénk fenntartani, amelynek egyik eszköze a bevezetett intézkedés.