Fergeteges volt a hajnali vihar, még mindig munkát ad a nyomában maradt viharkár

Hétfő hajnalban tombolt a vihar Nyíregyházán és a város térségében, reggel fél nyolc körül már összesen negyven helyszínen számolták fel a károkat a térségbeli tűzoltók. Akkor még közel harminc helyszínen tartottak a viharkárokkal kapcsolatos műszaki mentések. A tűzoltók létraszerrel, dugólétrákkal, motoros láncfűrészekkel avatkoztak, avatkoznak be, elsősorban úttestre, kerítésekre, légvezetékekre és járművekre dőlt fák, lehasadt faágakkal kapcsolatosan.

Még mindig csak egy vágányon közlekednek a vonatok a hajnali viharok okozta károk után. A Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon fák dőltek a villamos vezetékekre, amitől 5 oszlop nem bírta a terhelést és eldőltek. Délelőtt vonatpótló buszokkal oldották meg a közlekedést, majd délre részben sikerült elhárítani a hibát, a teljes javítás még folyamatban van.

A Búza téren elárusítóasztalokat, a belvárosban virágdézsákat borított fel a viharos erejű szél. Városszerte komoly károkat okozott az ítéletidő.

Harminc helyen dőltek fák a város kerékpárútjaira a hajnali viharban. A károk felszámolása folyik.

Egy nagyméretű, száraz fát döntött ki a vihar a víztorony tövében. A fa a NYÍRSÉGVÍZ kerítésére borult, majd több ott parkoló autóban okozott kárt. Személyi sérülés nem történt.

Egy hatalmas szürke nyárfát csavart ki tövestől a vihar a Sóstói úton. A fa a Nyíregyházi Egyetem területéről a közeli buszmegállóra zuhant. Jelentős kár keletkezett a megálló szerkezetében. A biztonsági üveget ripityára törte.

Forrás: Katasztrófavédelem, és Bordás Béla, városgondnok