Fergeteges koncert a VMKK-ban

Az Alma Együttes februári koncertje után a felnőtteknek először kínáltak könnyűzenei csemegét az Agóra program keretein belül megújított Váci Mihály Kulturális Központ hangversenytermében. Nyíregyházára Török Ádám, a hetvenes-nyolcvanas évek egyik jelentős underground alakja érkezett, aki a rockkal nem csupán a színpadon, hanem egész életformájában azonosult. Fuvolája szinte a védjegyévé vált, együttese, a Mini több nagysikerű koncerten szórakoztatta a közönséget. A formáció előtt a Nap együttes lépett a színpadra, hiszen régi barátság fűzi össze a két zenekart.

Török Ádám a koncert előtt, a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorában elmondta, először a sóstói Ifi Parkban adott koncertet a nyíregyháziaknak. A Nap együttessel 2014-ben léptek fel együtt Óbudán, és az akkor sikeres bulit szeretnék megismételni a Váci Mihály Kulturális Közponban.
Czimbalmos István csapata után zenélt Török Ádám és a Mini, akik egy új CD-t is bemutattak a közönségnek, majd a két együttes közös műsorszáma zárta a koncertet. A Váci Mihály Kulturális Központban márciusban még egy ismert énekes lép színpadra: március 27-én Kovács Kati szórakoztatja a nosztalgiázni vágyókat. A zenei előadások mellett március 18-án Vujity Tvrtko mesél élményeiről a VMKK vendégeinek.

M. E.