Fergeteges Finnamed karácsony: több mint egymilliót gyűjtöttek a gyermekosztálynak

Karácsonyi hangulat, ünnepi díszek és a Finnamed logók fogadták a vendégeket csütörtök este a Chloé New Yorkban étteremben. A magánklinika partijára több mint 150-en, többek között politikusok, vállalkozók, közéleti személyiségek és újságírók fogadták el a meghívást. Az este Dr. Finna Péter köszöntőjével kezdődött. Az orvosigazgató elmondta, a klinika folyamatosan fejlődik, egyre több nagy tekintélyű orvos csatlakozik a csapatukhoz.

Kiemelte:

Már az indulásnál is komoly orvosi műszerezettséggel álltunk a páciensek rendelkezésére, ezt az elmúlt hónapokban sikerült bővíteni. Ennek köszönhetően egyre több műtétet tudunk elvégezni.

Dr. Finna Péter bemutatta a klinika új igazgatóhelyettesét is. Dr. Zákány Zsolt korábban Berettyóújfaluban a szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa volt. Januártól pedig a Finnamed csapatát erősíti szakmai munkájával.

Dr. Finna Péter arról is beszámolt, hogy a Finnamed jó kapcsolatokat ápol a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházzal. Megerősítette, hogy a kórházban dolgozó orvosok közül sokan vesznek részt a klinika munkájában, ami mindkét intézménynek hasznos. Céljuk továbbra is az marad, hogy a megyeszékhely egészségügyi ellátása kiemelkedő színvonalú legyen.

A karácsonyi parti karitatív célokat is szolgált. A Mindent a Nőkért Alapítvány gyűjtést rendezett és háromszázezer forintot ajánlottak fel a kórház gyermekosztályának. A nagylelkű adományt Dr. Dicső Ferenc, osztályvezető főorvos vette át. A parti résztvevői közül többen jelezték, hogy a felajánlott összeget szeretnék további forintokkal kiegészíteni. Az este folyamán így több mint egymillió forintra nőtt a gyerekosztálynak felajánlott ajándék. Többek között a Nyír-Komplett Kft., Támba Miklós vállalkozó és a Medi-Safe Kft. ajánlott fel további összegeket.

A társasági eseményen koncertek is voltak. Fellépett a közismert Prémvadászok zenekar, melynek frontembere a Finnamed egyik munkatársa, Dr. Nedeczky Zsolt, főorvos. Mellettük zenélt a Mystical Plants formáció és Dj. Németi is pörgette a lemezeket.

Az este a finomabbnál-finomabb ételekről is szólt. A menüt Pataki Csaba, mesterszakács álmodta meg és készítette el a Chloé csapatával.

 

Z. Pintye Zsolt