Fenyővásár tavalyi árakon

A NYÍRVV Nonprofit Kft. által üzemeltetett négy piacon is beszerezhetik a családok a karácsony egyik legfontosabb jelképét, a fenyőfát. Közel 120 árusító helyen 70 partner kínálja portékáját. A Búza téri piacon még kedden is egymást érték az árusok. Szerintük a forgalom zöme már lement, de még mindig sokan vásárolnak. A legkeresettebb fenyőféle idén a luc és az ezüstfenyő volt. Az utóbbi közül a kisebbeket vitték, de az árusok nem panaszkodnak, mert többségüknél elkelt a 4 méteres normand fenyő is.

– Nekünk már most jó, elmondhatom utolsó előtti napon – mondta az egyik árus. – Végülis mi földlabdásokat árultunk zömével, nem sok maradt szerencsére, úgyhogy jó.

A fenyők mellett szebbnél-szebb karácsonyi asztaldíszek is gazdára találtak a Búza téri piacon. Az árusok elmondása szerint jó volt a forgalom és bár egyszerű emberek látogattak ki a piacra, de így is sok minden elkelt.

A képre kattintva galéria nyílik!

Vittek a temetőbe, és asztali díszeket is karácsonyra, otthonra. Van, aki díszesebbet keresett, volt aki szebbet, elegánsabbat, de inkább az egyszerűbbeket vitték. Aki még nem szerezte be a számára leginkább megfelelő karácsonyfát, december 24-ig a NYÍRVV Nonprofit Kft. által üzemeltetett piacokon ezt megteheti.

Bruszel Dóra