Felvonulnak a városban a végzős egyetemisták
Fotó: archív

A Nyíregyházi Egyetem végzős hallgatói a tavalyi évben teremtett hagyománynak megfelelően 2023. június 22-én (csütörtökön) 16:30 és 17:00 óra között elballagnak az egyetemről, illetve formálisan is, ünnepélyes keretek között elköszönnek a város vezetésétől.

A program 16:00 órakor kezdődik az egyetem campusán, ahol az intézmény rektora, Dr. Szabó György és Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár búcsúbeszédet mond a talárt viselő, végzett hallgatóknak.

Majd 16:30 perckor hintóval, népzenészekkel és traktorral kísért menet indul a Sóstói út - Kossuth utca - Vay Ádám körút - (Korzó Bevásárlóközpont) - sétálóutca - Nagy Imre tér - Dózsa György utca - Kossuth tér útvonalon az úttest jobb oldalán, rendőri felvezetéssel. 

17:00 órától a Kossuth téren, a Városháza előtt Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza város polgármestere fogadja a hallgatókat, illetve mond köszöntő beszédet. Az esemény zárásaként Gönczy Ákos HÖT elnök, végzős hallgató búcsúbeszéde hangzik el.

A gyalogos felvonulás útvonalán részleges forgalomkorlátozásra kell számítani, így az egyetemi hallgatók és a szervezők ezúton is kérik a közlekedők és a városlakók megértését, türelmét.