Felvonulás – búcsúztak a végzős hallgatók
Fotó: Szarka Lajos

Elballagtak a Nyíregyházi Egyetem végzősei. Idén több mint 600 hallgató záróvizsgázott különböző szakokon. Az egyetem idén 60%-al tudta növelni az intézményt első helyen választók számát. A képzett fiatalokra szükség van: a színvonalas munkahelyteremtő beruházásoknak köszönhetően az elkövetkező években számos munkahelyet hoznak létre a befektetők, ahol helyet kapnak a szakképzésben vagy felsőoktatásban végzett diákok.

Jó hangulatban telt a csütörtök délután, mikor a végzős hallgatók egy része az egyetem campusáról indulva megérkezett a Kossuth térre. A hagyományteremtő eseményen dr. Kovács Ferenc búcsúzott a fiataloktól, remélve, hogy az elkövetkező években legalább ennyien, ha nem többen tudják sikeresen elvégezni az egyetemet. Az elvárások reálisak. A Nyíregyházi Egyetem idén 60%-al tudta növelni az intézményt első helyen választók számát.

„Mivel versenyhelyzet alakult ki a modellváltással úgy gondolom, hogy az oktató kollégák is megérezték annak a súlyát, hogy bele kell állni a kampányfolyamatba. Személyesen kerestek fel osztályokat, népszerűsítették az egyetemet. Elmondták az előnyöket, melyek várják a hallgatókat. Lementünk minden képzés/szak szintjéig, hogy megismertessük velük. Bele kell állni a munkába.” – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva az egyetem kancellárja.

Idén több mint 600 hallgató végzett a Nyíregyházi Egyetemen alapszakon, felesőoktatási szakképzésen, vagy mesterképzésen.

„Nagyon jól éreztem magam az 5 év során. Miskolci lakosként úgy éltem meg ezt, hogy nagyon családias hangulat volt, sok mindenkit megismertem. A későbbiekben testnevelés-történelem tanár leszek, illetve kimondhatom, hogy már vagyok. Ha úgy alakul, nagyon szívesen lennék itt Nyíregyházán tanár.” – emlékezett vissza Ungvári Gergely végzős hallgató.

„Olyan lehetőségek lesznek, melyek korábban sosem voltak”

Nyíregyháza városvezetése kiemelt küldetésének tekinti, hogy a diákok/hallgatók számára olyan színvonalas szakképzést és egyetemi oktatást nyújtson, mely által képzett szakemberekké válnak, megtalálják a számításaikat az életben. A városban emellett olyan munkahelyek teremtésére összpontosítanak, melyek stabilitást jelentenek a Nyíregyházán maradó, letelepülő, vagy hazaérkező fiataloknak.

„Jönnek a befektetők. Két beruházás már elindult, ahol komoly munkaerő igény van, sok ezek közül egyetemi diplomához kötött. Azt szeretnénk, ha minél több nyíregyházi kapna itt helyet, Nyíregyházáról vagy más egyetemről. Erről folyamatosan konzultálunk a befektető cégekkel. Azt gondolom, hogy 2025-26-tól itt olyan lehetőségek lesznek, melyek korábban sosem voltak, a nyíregyházi egyetemisták számára is.” – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

Az egyetemen két hét múlva, július 8-án, tartják az oklevélátadó ünnepi szenátusi ülést, az intézmény Kodály termében. A tavaszi félév vizsgaidőszaka még egészen július 1-ig tart.

Kapcsolódó galéria

Egyetemi ballagás 2023