Felvételizők figyelem! – Még nem késő utánajárni, mire kaphattok pluszpontot a felvételin

Mire kaphattok többletpontot a 2019-es felvételin? Az eduline.hu összeszedte azokat az igazolásokat, amelyeket még feltölthettek az E-felvételi rendszerébe.

Az érettségi bizonyítványon kívül más dokumentumokat is feltölthettek az felvételihez a dokumentumpótlás határidejéig, vagyis július 10-ig. Érdemes utánajárnotok, mégha nem is gondolnátok, lehet egy korábban megszerzett szakképesítésért éppen járhat pont a felvételin, mert kapcsolódik a szakotokhoz, de egy feledésbe merült versenyeredmény igazolása is hasznotokra válhat.

Nyelvtudás

A középfokú, B2-es komplex államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért 28 többletpont jár a felvételin. Még több infókat itt találtok a nyelvvizsga pontszámításáról.

Tanulmányi és művészeti verseny- vagy sporteredmények

Az OKTV pontozási szabályait itt találjátok meg, még több tanulmányi versenyről itt olvashattok. Sporteredményre 20 ponttól egészen 50 pontig kaphattok pluszpontot a felvételin.

Felsőoktatási szakképzés vagy szakképesítés

Az Országos Képzési Jegyzékben a szakiránynak megfelelő továbbtanulás esetén 32 többletpontot kaphattok. Erről még többet itt olvashattok.

Hátrányos helyzet, fogyatékosság, gyermekgondozás igazolása

Az esélyegyenlőség jogcímen többletpontot a hátrányos helyzetű, a fogyatékossággal élő és a gyermekét egyedül nevelő felvételiző kaphat.

 

Forrás: eduline.hu