Felvételi meghallgatás a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskolában

Új növendékeit várja a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola. 2021. június 14-én, hétfőn és 15-én, kedden 14 és 18 óra között várják meghallgatásra a zenepedagógusok azokat a gyerekeket, akik a szeptemberben induló új tanévben zenét szeretnének tanulni.

Az idei tanév szorgalmi időszakának utolsó két napján rendezi meg a Vikár Sándor Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola a szeptemberben induló képzéseire a felvételi meghallgatást. A több évtizedes múlttal rendelkező zeneiskolában közel harminc hangszer közül választhatnak a 6-22 éves kor közötti fiatalok. A leendő növendékeket a meghallgatáskor a bizottság tagjai zenei szempontból figyelik meg, hiszen bizonyos készségeknek és képességeknek kell meglenni ahhoz, hogy valaki sikeresen tanuljon zenét. A szakemberek egy népdal elénekléséből és egy ritmusképlet visszatapsolásából már tudják, mennyire fejleszthető az adott jelentkező. Bizonyos hangszereknél pedig egymástól eltérő fiziológiai adottság meglétére is szükség lehet. A több éve zenével foglalkozó pedagógusok szívesen ajánlanak a jelentkezőknek hangszert, hiszen a meghallgatáskor felmérik azt is, melyik lenne a gyerekeknek a leginkább megfelelő.  Különös figyelmet kell fordítani a meghallgatás során azokra a jelentkezőkre, akik fúvós hangszeren kívánnak tanulni, hiszen az ő esetükben nem mindegy például, milyen a szájuk formája és a fogak elhelyezkedése.

Az intézmény honlapján található jelentkezési űrlap kitöltése a jelentkezők számára folyamatosan elérhető. A meghallgatási napok utáni időszakban a megadott elérhetőségi címre kapják az írásbeli értesítőt a felvételt nyert gyerekek szülei.

A felvételi meghallgatás jó idő esetén, az intézmény udvarán, szabadtéren kerül megszervezésre, egyéb esetben az érvényes járványügyi rendelkezések betartásával az iskola épületén belül.

További részletek az intézmény honlapján: www.vikarzeneiskola.hu

A meghallgatás időpontja: 2021. június 14. hétfő 14-18 óra, 2021. június 15. kedd 14-18 óra

A meghallgatás helye: Vikár Sándor Zeneiskola- Alapfokú Művészeti Iskola, 4400 Nyíregyháza, Kürt utca 5-11.

Telefon: 42/504-345, 06-30/176-6311

e-mail: info@vikarzeneiskola.hu, helyettesi@vikarzeneiskola.hu