Felvételi kampánynyitó Nyíregyházán

Sok hallgatót szeretne, ezért vonzó képzéseket kínál a Nyíregyházi Főiskola a 2016–2017-es tanévre. A felsőoktatási intézmény felvételi kampánynyitó sajtótájékoztatóján elhangzott, a jövő évtől pozitív változások történnek a fő profiljában évtizedek óta tanárképzéssel foglalkozó főiskola életében.

 

EGYETEM LEHET A FŐISKOLA

 

Dr. Onder Csaba, hivatalos rektorjelölt hangsúlyozta, ha a kormány javaslatát a parlament elfogadja, a Nyíregyházi Főiskola januártól Nyíregyházi Egyetemként működik majd, alkalmazott tudományok egyeteme besorolással. A felvételi tájékoztatót is már e szerint szerkesztik át, a fiatalok már az egyetemre jelentkezhetnek. Ez egy pozitív dolog a felvételizőknek, az oktatók pedig 15 százalékos béremelésre számíthatnak.

 

DUÁLIS KÉPZÉSEK

 

A tájékoztatón elhangzott, a főiskola minden követelménynek megfelel, hogy alkalmazott tudományok egyetemeként folytassa az oktatótevékenységet. Az új intézményi forma célja, hogy a funkciók alapján történjen a munkamegosztás a felsőoktatásban. A képzéseket a gazdasági-társadalmi igények alapján formálják, ezért fontos szerepet kap a jövőben a duális képzés.

További képekért kattintson a fotóra!

Fontosnak tartják, hogy a diákok a tanulmányaikkal párhuzamosan gyakorlati képzést is kapjanak különböző vállalatoknál. Ezért a főiskola 14 céggel kötött együttműködési megállapodást, ahol a hallgatók munkaszerződés alapján fizetésért szerezhetnek munkatapasztalatot.

 

ÚJ ALAPSZAKOK ÉS KÉPZÉSEK

 

Csizmadia Valéria központvezető elmondta, az idei felvételit is újdonságokkal hirdetik meg. Új alapszak lesz a járműmérnöki, valamint az ének-zenei és népi kultúra tanárszakpár. Emellett három új szakirányú továbbképzést is indítanak. Változás lesz, hogy a mesterképzésben nem lesz bemeneti feltétel a középfokú komplex nyelvvizsga. A főiskola felvételi tájékoztatója december 20-án jelenik meg az interneten. Jó hír, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem emelkedik a 280 pontos felvételi ponthatár. Az oktatási intézmény a kampány részeként jelen lesz a január végi Educatio kiállításon is. Január 19-én nyílt napot tartanak az intézményben, a felvételi jelentkezési határideje pedig február 15-e.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)