Felújítva, korszerűsítve

Az önkormányzat minden esztendő nyarán gondoskodik az oktatási-nevelési intézmények felújításáról, állagmegóvásáról és a szükséges korszerűsítésekről. Idén nyáron több mint 30 bölcsőde, óvoda és iskola újult meg. - Külön öröm számomra és megnyugtató az a helyzet, hogy mind az óvodák, bölcsődék és iskolák esetében a gyermekeket már a felújított intézmények várják szeptember 1-jén. - mondta Jászai Menyhért alpolgármester

Megújultak a bölcsődék

A szükséges állagmegóvási munkálatokat valamennyi bölcsődében elvégezték a szakemberek, de különösen sokat, közel 15 millió forintot költött a város az Őzike bölcsődére, ahol nyílászárókat cseréltek, valamint elvégezték a szükséges padló- és falburkolási, valamint festési munkálatokat. A Hóvirág bölcsődében hasonló felújításokat végeztek a szakemberek, a Katica bölcsődében pedig radiátorokat is cseréltek. A Micimackó bölcsődében fal- és padlóburkolási munkákat, falfestést végeztek a szakemberek, de kicserélték a belső ajtókat is. Mindezek mellett a Napsugár bölcsődében is elvégezték a szükséges állagmegóvási munkálatokat.

További képekért kattintson a fotóra!

Több millió az óvodáknak

Nem maradtak ki a nyár folyamán a munkálatokból az óvodák sem. A Búzaszem Nyugati Óvoda egyik telephelyén, a Benczúr téren kicserélték a homlokzati nyílászárókat, a radiátorokat és ki is festettek. Minderre több mint 8 millió forintot költött a város. Az orosi Tündérkert Keleti Óvoda Nefelejcs Tagintézményén elvégezték a tetőhéjazat cseréjét, amely szintén 8 millió forintba került. A Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézményében, a Kállói úton megoldották a csapadékvíz elvezetését az udvarról. A Gyermekek Háza Déli Óvoda Kassai utcai telephelyén kicserélték a homlokzati nyílászárókat, minderre közel 5 millió forintot fordítottak. A Mandabokori Tagintézményben pedig megtörtént a tetőhéjazat cseréje, amely szintén 5 millió forintba került.

Korszerűbb általános és középiskolák

Megújult vizesblokk várja a diákokat az Arany János Gimnázium és Általános Iskolában az idei tanévtől, a beruházás közel 12 és fél millió forintba került. A Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégiumban több mint 6 millió forintból pedig kicserélték a balesetveszélyes PVC burkolatot és felújították a mellékhelyiségeket is. A Kodály Zoltán Általános Iskolában megerősítették a homlokzati kőburkolatot, amely már balesetveszélyessé vált az utóbbi időben. A beruházás megközelítőleg 8 millió forintba került. További közel két millió forintból pedig galambhálót helyeztek el az épület homlokzatán. Mindezek mellett önkormányzati és pályázati forrásból zajlik a Csaló közi Nyugdíjasház nyílászáróinak cseréje, és folyamatban van az Alma utcai Orvosi rendelő korszerűsítése is.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)