Felújított óvodák Nyíregyházán

A Tündérkert Keleti Óvoda gyermekeinek műsorával kezdődött a három felújított intézmény átadóünnepsége. Az Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő Tagintézménye, a Gyermekek Háza Déli Óvoda Virág utcai Tagintézménye és a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézménye energetikai korszerűsítése valósult meg. Elkészült a homlokzatok és a lapos tető hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje. Az önkormányzat 150 millió forint pályázati támogatást nyert a beruházáshoz, és több mint 3 millió forint önerőt biztosított.

 

FOLYTATÓDNAK A REKONSTRUKCIÓK

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester az ünnepségen tájékoztatta a résztvevőket a fejlesztésekről és az önkormányzat további terveiről is.

Mint elmondta, az elmúlt három évben ezekkel a beruházásokkal együtt 17 óvodát és bölcsődét, valamint három szociális épületet újítottak fel. Az önkormányzat a következő négy évben minden szükséges felújítást el szeretne végezni, hogy a város gyerekei a legjobb körülmények között nevelkedjenek. Az óvodai program része a játékkészlet megújítása, nyáron pedig folytatják az udvari játékok bővítését és felújítását.

A fejlesztésben érintett három óvoda még az 1970-es, 1980-as években épült, az akkori igényeknek megfelelő technológiával, és azóta lényeges energiamegtakarítást eredményező felújítások nem történtek. A három intézmény beruházását jelképesen a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézményének bejáratánál szalagátvágással adták át.

Szoboszlai Tibor