Felújított műfüves pálya
Átadták a Városi Stadionban a felújított műfüves labdarúgó pályát. A legmodernebb technológiával készült borításon a Bozsik Akadémia fiatal futballistái játszhatnak majd. A beruházás 90 millió forintba került.

 A kilencvenes években az ország egyik legjobb minőségű salakos edzőpályája Nyíregyházán volt. Élvonalbeli csapatok mellett többek között a Dinamo Kijev és az ukrán korosztályos válogatott is itt készült hetekig. A salakos pályát aztán műfüves váltotta, de az első generációs technológiával épült talaj az elmúlt évtizedben teljesen tönkre ment. Kemény lett a burkolat, ezért sérülésveszélyessé vált, nagyobb esők esetén pedig nem folyt le a víz, így használhatatlan lett.

- Teljes felújításra volt szükség, mely 90 millió forintba került. Ennek 30 százaléka volt az önkormányzati támogatás, 70 százalékban pedig TAO-s forrásból sikerült megvalósítani a rekonstrukciót - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester.

További képekért kattintson a fotóra!

A pálya felújítása nyár elején kezdődött, és szeptemberre végeztek a munkálatokkal. A régi talajt teljesen eltávolították, és a vízelvezetésen is javítottak. Mostantól itt is edzhetnek a Bozsik Akadémia növendékei.

- Sokat fejlődött az infrastruktúra az elmúlt években. Összesen hat pálya, köztük négy műfüves épült, így ezek a Spartacus és az Akadémia rendelkezésére állnak - mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A Bozsik Akadémián sok gyerek futballozik rendszeresen hat éves kortól 19 éves korig. A mostani beruházással egy pályával több helyen tréningezhetnek, ami segíti az edzők munkáját is.

- Logisztikai szempontból is sokkal könnyebb a helyzetünk, mert a kollégiumból csak át kell sétálniuk a játékosoknak, és egy időben a pályákon száz gyerek futballozhat - mondta Feczkó Tamás a Bozsik József Labdarúgó Akadémia vezetője.

Tavasszal a belga Double Pass az összes magyarországi labdarúgó akadémiát átvilágította, és a rangsorban a Bozsik a 9. lett.

Dankó László

fotó: Szarka Lajos