Felújított gyalogutak Nyíregyházán

Még 2014 végén kiválasztotta a NYÍRVV Nonprofit Kft. azokat a járdaszakaszokat, amelyek megújultak ebben az évben. Augusztus elején kezdődtek meg a munkálatok, a tervezést, a közbeszerzési eljárást és az építési engedélyek megszerzését követően. Útépítések már harmadik éve zajlanak Nyíregyházán, a járdákra most került sor.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere azt mondta a felújításokkal kapcsolatosan, nagyon nagy elmaradás van Nyíregyházán ezen a területen. Ezt a hátrányt kezdték el több kilométer járdaépítéssel bepótolni ebben az évben. A polgármester hozzátette, jelenleg már csak egy helyen folyik az építés, a Négyes huszárok útján, de az is rövidesen befejeződik. A városvezető kifejtette, ezekkel a munkálatokkal a gyalogosokat szeretnék segíteni. Dr. Kovács Ferenc ígéretet tett arra, hogy a következő évben is folytatódnak ezek a járdafelújítási, -építési munkák.

Minden helyen új pályaszerkezettel készültek el az utak, cementkötésű teherhordó alappal, szegéllyel és aszfaltréteggel.

 

Több mint 3000 méter szakasz újult meg

 

Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. csoportvezetője azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, a város területén több mint 300 kilométer járda található, amelyek többsége 30–40 évvel ezelőtt épültek. A csoportvezető hozzátette, folyamatosan szükség van ezeknek a felújítására, ezért ebben az évben 9 helyszínen, több mint 3 kilométer hosszúságban újított fel járdákat a NYÍRVV Nonprofit Kft.

A város nyolc közterületén, így az Árpád és Kert utcán, az Inczédy soron, a Móricz Zsigmond utcán, a Széna téren, a Virág, a Katona és a Család utcán, valamint a Rákóczi utcán újították fel a gyalogutakat.

 

Új járda

 

Egy helyszínen, a Négyes huszárok útján pedig egy teljesen új járdarészt alakítottak ki a munkások. Ez nettó 16,1 millió forintba került. Ezeket a munkálatokat Nyíregyháza önkormányzata, hitelfelvétel nélkül, saját forrásaiból biztosította.

M. E.