Felújítják az Északi temető Korányi úti bejáratát – átmeneti lezárás július 3-tól

Július 3-án indul az Északi temető Korányi úti bejáratának komplex felújítása – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft., mint a nyíregyházi Északi temető üzemeltetője.

Az önkormányzati forrásból megvalósuló, a biztonságos be- és kilépést előtérbe helyező beruházás idején – várhatóan augusztus közepéig – gépjárművel kizárólag a Pazonyi úti bejáraton lehet közlekedni, gyalogosan továbbra is használható a Korányi úti kiskapu.

A Korányi úti bejárat bővítési és rekonstrukciós munkálatai során a jelenlegi bejárat kiszélesítése, a kerítés áthelyezése, a beléptetőrendszer és a kapcsolódó közművek kiépítése, valamint a gyalogos- és a gépjárműforgalom elkülönítése, a balesetveszélyes állapot megszüntetése valósul meg. A Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által biztosított fejlesztési forrásból megvalósítandó beruházás kivitelezése a tervek szerint várhatóan 2023. augusztus közepére megtörténik.

Az üzemeltető Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy ezért az Északi temető Korányi úti bejáratát 2023. július 3-tól ideiglenesen lezárja a gépjárműves és a gyalogosforgalom elől. A munkálatok ideje alatt a temető területére gépjárművel kizárólag a Pazonyi úti bejáraton lehet behajtani, míg a gyalogosforgalom számára továbbra is nyitva áll a Korányi úti kiskapu, valamint természetesen a főbejárat, illetve a Pazonyi úti bejárat – nyitvatartási időben.

Az üzemeltető kéri a munkálatok ideje alatt a gépjárművel közlekedő látogatók fokozott figyelmét, valamint a sírkertbe látogatók türelmét és megértését.