Felújítják a Júliát – Energetikai korszerűsítési munkálatok miatt zárva tart a fürdő

1972-ben épült meg a Júlia Fürdő a Malom utcán, amely a későbbiekben, egy több ütemben zajló rekonstrukció révén vált multifunkcionális gyógyfürdővé. A név eredete is érdekes – a mai fürdő helyén ugyanis 1897-ben egy gőzmalmot épített Schlichter Gyula, aki lányáról, Júliáról nevezte el a malmot. Így a névválasztás, névmegtartás adta magát a fürdő esetében is.


A gyógyintézményt most újra fejlesztik – energetikai korszerűsítés kezdődik hamarosan, ezért a fürdő munkatársai takarítják a medencéket, már a munkaterület átadására készülnek.

Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta:

A héten kezdődnek a munkálatok és várhatóan szeptember 15-én nyitja meg kapuit újra a Júlia Fürdő. Energetikai felújításról van szó, tehát többek között nyílászáró-cserék, homlokzati hőszigetelés lesz, illetve napelemrendszer is lesz az épület tetején. Mellette természetesen el fogjuk végezni a homokszűrőknek a cseréjét, a kútnak az állapotfelmérése is megkezdődött a mai nappal – úgyhogy mától már nem üzemel a Júlia Fürdő, egészen szeptember 15-ig.

A korszerűsítési munkálatok ideje alatt sem a fürdőszolgáltatás, sem a gyógyászati ellátás nem lesz elérhető a Júlia Fürdőben.

Dr. Podlovics Roland hozzátette:

Igyekeztünk minden olyan szolgáltatást, ami kifejezetten a Júlia Fürdőhöz volt köthető ez időszakban is biztosítani a vendégeink számára. Így például a reggeli úszás – már ma reggel is – 6-tól fél 9-ig biztosított kint Sóstón, az 50 méteres medencénél. A gyógykúrákat, amelyeket itt kezdtek el, de nem fejezték be, a sóstói gyógyászati központban folytathatók és nagyon fontos információ, hogy ugyanolyan önrészt kell fizetni, mintha a Júlia Fürdőben vették volna igénybe ezt a szolgáltatást.

A Nyugdíjas Hétfő nevű program is marad, az a Júlia bezárása miatt most a Fürdőházban lesz elérhető. Amennyiben a belvárosi fürdő bezárása okán, előre megváltott jegyüket vagy bérletüket annak érvényességi idején belül nem tudják felhasználni, úgy azok érvényességi idejét az újranyitást követően meghosszabbítják a bezáráskor még esedékes időtartam mértékéig.


Dér Vivien

Fotók: Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.