Felújítják a gyalogoshidat

Csak napközben használható

 

Napközben átkelhetnek a gyalogosok a nyíregyházi vasútállomás vágányai felett átívelő, a Dugonics utcát és a buszállomást összekötő felüljárón. A köznyelvben „Repülőhídként” emlegetett gyalogos átkelőt azonban az éjszakai órákban augusztus 15-ig lezárja a MÁV Zrt., hiszen felújítják a burkolatát. A munkálatokat este tíz és reggel öt óra között végzik majd. Ebben az időszakban nem használhatják a gyalogosok a felüljárót.

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

30 millió forint

 

Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. kommunikációs szakértője elmondta, a karbantartást a MÁV Zrt. a debreceni Pályavasúti, Területi Igazgatóság karbantartási keretéből biztosítja. A 30 millió forint, az erősen megkopott burkolat cseréjére megy el. A munkák során kicserélik a teljes járófelületet és az alatta lévő tartó acélszerkezet korrózióvédelme is megvalósul.

 

Sóstói átvezető

 

A gyalogosok augusztus 25-e után egész nap közlekedhetnek a hídon. Az elmúlt időszakban a MÁV Zrt. ideiglenesen forgalomba helyezte a Kemecsei út, a Korányi Frigyes utca, és a Blaha Lujza sétány csomópontjánál a biztonságos átkelőt és a kerékpárút átvezető szakaszát. A beruházást a vasúttársaság saját forrásaiból, 70 millió forintból valósította meg. Nyíregyháza a gyorsabb megvalósulás érdekében az előkészítésben, és az engedélyeztetésben segített, hiszen környezetvédelmi hatásvizsgálat is szükséges volt a fejlesztés megvalósításához. A helyszínen járdát, és kerékpárutat építettek, valamint az Önkormányzattal közösen megvalósult a gyalog,- és kerékpárút hiányzó szakaszainak megépítése, a vasúti keresztezések és átvezetések kiépítése. A kerékpárutat csatlakoztatták a meglévő peronhoz, és térvilágítást is kiépítettek az átjáró környezetében. A peron részleges átalakítására is sor került az új elrendezésnek megfelelően. Az új átvezetővel a Blaha Lujza sétány hivatalosan is bekapcsolódott a városi kerékpárút-úthálózatba, hiszen az nem ér véget a Korányi Frigyes úton, a vasúti kereszteződésben. A hatósági forgalomba helyezés augusztus közepén várható.

ME.