Felújítják a csónakházat is Sóstón

A Sóstó fejlesztését célzó projekt keretén belül mintegy 2,1 milliárd forintból folyamatos fejlesztések zajlanak az üdülőövezetében. A program részeként épül újjá a tó öreg csónakháza is. A munkálatok már elkezdődtek, legkorábban augusztus közepétől csónakázhatunk a tavon.
A szerdán tartott helyszíni szemlén a városháza képviseletében, Batizi Tamás kabinetvezető elmondta, megkezdődött a sziget rekonstrukciója is. Ennek részeként szibériai vörös fenyőből újjáépítik a híd veszélyessé vált faburkolatát. A szigeten kicserélik a kandelábereket, új padokat helyeznek ki, valamint megújul a stég is. A beruházás külön figyelmet fordít a parkosításra, és elvégzik a sétányok és a járdaszegélyek korrekcióját is. A kivitelezés során természetesen igyekeznek megőrizni a terület romantikus hangulatát.
Dolgoznak a munkagépek a Csónak és a Szódaház utcák kereszteződésében is. A területet borító erdő helyén kerül kialakításra ugyanis az a játszótér, amely egy egészen új elgondolás mentén nem kizárólag a gyermekekre, hanem a családokra fókuszál. Lehetőség nyílik majd piknikre, és a gyermekeket óriás mesefigurák is várják majd, hangsúlyozta Batizi Tamás kabinetvezető. Az új játszóteret szeptembertől vehetik birtokba a családok.
A fejlesztések sorában helyet kapott a rekortánpálya bővítése is. Hamarosan az Igrice sétánytól egészen a Vadász Csárda melletti vasúti kereszteződésig futópályán hódolhatnak szenvedélyüknek a mozgásforma szerelmesei. A kellemetlenségekért a kivitelezők a városlakók és a látogatók türelmét kérik.

Piszár Tünde