Feltámad a szél, az esernyőkre is szükség lesz

Egy tőlünk északkeletre található légörvény határozza meg péntekig időjárásunkat, emiatt gyakran erős, főként szerdán sokfelé viharos légmozgásra kell számítani, és a nyugati, délnyugati megyék kivételével többfelé jelentősebb csapadék is hullhat.

Viharos szél támad szerdára

Észak-északnyugat felől sok felhő érkezik fölénk a hét harmadik napján, hosszabb napos időszakok főként nyugaton, délnyugaton lehetnek. Máshol többfelé kell számítani esőre, záporra, keleten, északkeleten zivatarra is. A keleti, északkeleti tájakat leszámítva sokfelé erős, viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. A naposabb nyugati, délnyugati megyékben 28-30, máshol 21 és 27 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Zivataros idő keleten

A Dunántúlon és a középső megyékben csütörtökön is erős marad a szél, emellett tartósabban felhős, csapadékos idő a Dunántúl keleti, északkeleti felén/kétharmadán mutatkozik. Itt lesz hűvösebb, a legmelegebb órákban 21-24 fok várható. Máshol 25-30 fokra, több-kevesebb napsütésre készülhetünk, a Dunától keletre a labilissá váló légkörben azonban sokfelé kell zivatarok kialakulására számítani, melyeket felhőszakadás, helyenként jégeső kísérhet.

Pénteken a Dunántúlon napos, de még szeles, a Dunától keletre záporokkal, zivatarokkal tarkított időre van kilátás. A hajnali 14-19 fokot követően délutánra 25 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén sem fogunk fázni, szombaton többfelé a 30 fokot is eléri, illetve kissé meg is haladja a csúcshőmérséklet. Napközben csak helyenként, estétől nyugat felől ismét egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar.


Forrás: idokep.hu