Felszerelések a katasztrófavédelemnek – Áramfejlesztő készüléket is kaptak a tűzoltók

Nagy József a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta, fontos, hogy korszerű eszközökkel is támogassák az önkénteseket.

Ennek a pályázatnak nagy szerepe van abban, hogy az önkénteseket (akik már eleve mentalitásukkal és az embertársaik segítése érdekében beléptek egy egyesületbe) felszereljük korszerű eszközökkel. Olyan eszközöket biztosítsunk számukra és olyan körülményeket, amelyekkel hatékonyan tudják végrehajtani a gyors beavatkozásokat és tudják segíteni embertársaikat. Olyan eszközökre pályáztak az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek amilyen hiányosságaik voltak az elmúlt időben.

Az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztésének támogatása címen idén 225 millió forintot különítette el a kormányzat.

További képekért kattintson a fotóra!

A pályázaton a megyebeli Önkormányzati Tűzoltóparancsnokságok több mint 22 millió forinthoz jutottak. Székesi Szilárd, a Tarpai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltó parancsnoka elmondta milyen eszközökre volt szükségük.

Ezen az eszközbeszerzési pályázaton elsősorban légzőkészülékekre pályáztunk, valamint mászóövekre. Önálló beavatkozásoknál fogjuk ezeket használni, az elöregedett régebbi típusú légzőkészülékeinket is le fogjuk cserélni. Ezzel a beavatkozó állomány biztonságát is tudjuk növelni.

Többek között mászóöveket, védőkesztyűket, tűzoltótömlőket, benzinmotoros láncfűrészt és gumicsizmákat is beszereztek – a felszereléseket a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon adták át.

 

Horváth Kíra