Felszakadozik a felhőzet, és visszatér a napsütés a hétvégén
Ilyen időjárásra számíthatunk hétvégén és a következő hét elején!

A péntek éjszakai csapadéksáv szombat hajnalban keletre helyeződik át, majd délután ott is felszakadozik a felhőzet. Gomolyfelhős, napos időre lehet számítani, elsősorban a csapadékos tájakon tapasztalhatunk átmeneti lehűlést.

Szombaton hajnalban délnyugat felől csökken a felhőzet, de a Dunától keletre jobbára erősen felhős vagy borult marad az ég. Az éjszaka első felében a Dunántúlon és a középső megyékben, majd egyre inkább csak keleten lehet esőzápor, de hajnalban a Dunántúlon zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A keleti határszélen és Szabolcsban továbbra sem valószínű csapadék. A délkeleti szél időnként megélénkül, főként éjfél előtt a Dél-Alföldön meg is erősödik. Éjszaka 1 és 11 fok közé hűl a levegő, nyugaton számíthatunk az alacsonyabb értékekre, ott néhol gyenge fagy is előfordulhat.

Szombaton napközben a zárt felhőzet keleten is felszakad, és ezt követően a gomolyfelhő-képződés mellett ott is számíthatunk majd több-kevesebb napsütésre. A nap első felében a Tiszántúlon és az ország északi harmadában, majd egyre kevesebb helyen várható esőzápor, néhol zivatar. A déli szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Nappal 12 és 20 fok közé melegszik a levegő, délen lesz enyhébb idő.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, elszórtan alakul zápor, nagyobb eséllyel délnyugaton és északkeleten. A délkeleti szél helyenként megerősödik. Éjszaka 3 és 10, nappal 19 és 24 fok között alakulnak a hőmérséklet szélsőértékei.

Hétfőn az ország délnyugati harmadán, felén többnyire felhős, másutt gyengén és közepesen felhős időszakok egyaránt lesznek. Főként az ország délnyugati felén alakulhat ki szórványosan zápor,néhol zivatar. Az északkeleti, keleti szél helyenként megerősödik. Éjszaka a hőmérsékleti minimum 6 és 11 fokközött valószínű, nappal általában 19 és 24 fok között alakulnak a csúcsértékek, de délnyugaton néhány fokkal hűvösebb lesz.

Kedden a többórás napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lehetnek az égen. Elszórtan számíthatunk záporra, néhol zivatarra. Az északkeleti, északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

A jövő hét folytatásában is kitart a csapadék és 3–5 fokot visszaesik a hőmérséklet.

 

Forrás: hirado.hu