Felpörögtek az események Sóstón: már foglalható a négycsillagos szálloda!
Fotó: Trifonov Éva

Október 25-én nyit a Hotel Sóstó. Nyíregyháza legnagyobb, négy csillagos besorolású szállodáját hétfő délután kulcsrakész állapotban vette át az üzemeltető, a Hunguest Hotels Zrt. A szállodalánc vezetése pedig úgy nyilatkozott, két hét múlva már fogadják az első vendégeket.  A szálloda jelentősen élénkítheti Nyíregyháza wellness és konferenciaturizmusát. A Hotel Sóstó már foglalható, félpanziót és ingyenes élményfürdő belépőt biztosítanak a vendégeknek.

Egy gyorsított felvételt mutattak be a szálloda építéséről hétfő délután a roppanósan új konferenciateremben. Ezen néhány perc alatt elkészült a Hotel Sóstó. Az építkezés azonban valójában két évet vett igénybe, 2017-ben kezdődött és hétfőn jutottak el odáig, hogy az önkormányzat átadhatta a kulcsrakész épületet az üzemeltetőnek.

„Egy gyöngyszem lesz a lánc tagjai között"

Gyöngyszemnek nevezte a Hotel Sóstót a Hunguest Zrt. vezérigazgatója. Hülvely István elmondta, ez a 27. szállodájuk, amelyet a vendégek figyelmébe ajánlhatnak. A megyében azonban ez az első Hunguest Hotel. A tervek szerint az első fizetővendégeket október 25-én fogadják Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

Nekünk kell néhány hét, hogy megszokjuk a saját szállodánkat. Berendezzük, otthonossá tesszük, ezzel fognak telni a következő napok. Hogy kiket várunk? Mint a legnagyobb belföldi idegenforgalmat bonyolító szállodalánc, nagyon sok belföldi vendéget várunk, 11 ezer törzskártyánk van kint, az 110 ezer családot jelent. Ez egy nagyon-nagyon jelentős erő, akik folyamatosan kötődve a Hunguest Hotelshez szállodáról szállodára jönnek, illetve nyilván a környékbeli országokból érkező vendégeket is nagyon-nagyon várjuk.

– tette hozzá Hülvely István, vezérigazgató.

123 szoba, félpanzió, 200 fős konferenciaterem és ingyenes belépő az Aquarius Élményfürdőbe: ez minden szállóvendéget megillet a Hotel Sóstóban. Mindezek mellett a kedvező fekvés miatt csak néhány perc sétára található a világhíres állatpark, a mesés Múzeumfalu vagy, ha valaki a természetes vizekre esküszik, a Tófürdő is. A Hotel Sóstó a Modern Városok Programban épült fel. A kormány 3,1 milliárd forintot biztosított az építéshez, amit az önkormányzat 900 millió forinttal egészített ki.     

„Ha egy jelzővel lehetne illetni a mai eseményt, történelmi pillanat, azt mondanám!"

Történelminek nevezte az átadás pillanatát Nyíregyháza polgármestere. Dr. Kovács Ferenc arra emlékeztetett, hogy 2010 előtt minden választás előtt megígérték, hogy egy impozáns nagy befogadóképességű szálloda épül Sóstón, de a tervek csak ígéretek maradtak. Az önkormányzat azt várja a szállodától, hogy jelentősen megélénkül a város wellness- és konferenciaturizmusa.

Nagyon fontos, évtizedek óta hiánypótló dolgot tudtunk véghez vinni. Nem volt a városban a konferenciaturizmus, a színvonalas üzleti- és gyógyturizmus számára egy megfelelő hotel, amit úgy fogalmaztunk meg, hogy legalább 100 szobás, négycsillagos és egy legalább 200 fős konferenciateremmel rendelkezzen. Ezek itt most megvalósultak.

– szögezte le Dr. Kovács Ferenc, polgármester.

A Hunguest Hotels Zrt. 10+5 éves opcióval nyerte el az új szálloda üzemeltetését. A bérleti díj éves szinten több mint 100 millió forintra rúg, ami az önkormányzat kasszájába kerül.

Kapcsolódó galéria

Hotel Sóstó sajtóbemutató