Félmilliárd a karácsonyfa alá

Az azóta a Magyar Közlönyben megjelent 1885/2015. (XII. 3.) Kormányhatározat kimondja, hogy a kabinet elrendeli a Modern Városok Program támogatása cím létrehozását, melyből majd a kormányhatározatban nevesített megyei jogú városok kapnak támogatást. A települések sorában Nyíregyháza is szerepel. Korábban elkezdtük részletesen bemutatni a Modern Városok Program miniszterelnök és Nyíregyháza polgármestere által aláírt megállapodás egyes pontjainak részletezését, most a friss hírről kérdeztük dr. Kovács Ferencet.

– Örülünk, hogy mi is a támogatott városok sorában vagyunk, méghozzá 500 millió forinttal. Mint ismert, a kormányzat és a város között létrejött megállapodás, ha kibontjuk az egyes elemeit, százmilliárd forintos nagyságrendűre becsülhető – emlékeztetett a polgármester.

 

Segítség a tervezéshez

 

– Ez a mostani összeg a szerteágazó projektek előkészítésére használható. Ebből is látható, hogy a kormányzat komolyan veszi az adott szót, és így is segíti a következő évekre tervezett beruházások megvalósítását. Egyébként a Nyíregyházára való odafigyelés nem példa nélküli, hiszen tavaly év végén is egy jelentősebb összeg érkezett a kormányzattól. Az akkori „karácsonyi meglepetésre”, az egymilliárd forintra azért volt szükség, mert az előző városvezetés döntésének következtében 2015. januári törlesztéssel jelentős teher maradt a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. nyakán, mely az egész idei évükre is kihatással volt, s persze megterhelte a város költségvetését is. Bízunk benne, hogy ez a mostani döntés is elősegítheti a tervezett fejlesztések folyamatait – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.