Felmérték a közlekedők körében a biztonsági öv használatát

A Nyírbátori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai polgárőrökkel közösen preventív jelleggel ellenőrizték a közlekedők körében a biztonsági öv használatát 2018. január 26-án. A kapitányság illetékességi területén található fő közlekedési útvonalak lakott területen kívüli szakaszain végzett felmérés eredményei szerint 2280 esetből mindössze 1506 esetben (66 %) használták a közlekedők menet közben a biztonsági övet. Voltak olyan útszakaszok, ahol mindössze a közlekedők 41 %-a kötötte be magát, pedig a jogszabályi kötelezettségen túl tény, hogy amennyiben valaki használja a biztonsági övet, egy esetleges közlekedési baleset bekövetkezésekor kisebb súlyú sérülést szenvedhet el, mintha a passzív biztonsági eszköz használata nélkül közlekedett volna. A biztonsági öv akár életet is menthet!

A felmérés eredményeire tekintettel a közlekedők a jövőben intenzívebb rendőri ellenőrzésekre számíthatnak a megye közútjain!

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása magasabb sebességnél jelentősen megnöveli a halálos sérülések esélyét baleset bekövetkezésekor, ezért kérjük, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra, ne feledjék, MINDENKIT HAZAVÁRNAK!

 

Forrás: police.hu