Felkészültek a strandszezonra

A gyermekmedence már készen várja a lubickolni váró kicsiket. Itt már befejeződtek a karbantartási munkálatok. A termálvilág gyógyvizes medencéiben ellenben még feszes ütemben megy a takarítás, festés – ezek is már csak az utolsó simítások. Május 13-tól ismét teljes üzemben várja a vendégeket az Auqrius Élményfürdő. Az évente szükséges karbantartási munkálatokat kellett elvégezni. Ugyanakkor a főszezonra is készülnek már, a teljes élmény érdekében a használat során felmerült hibákat, prblémákat is orvosolták.

Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője elmondta, ilyenkor egészen a kútfejektől kezdve a vízrendszereken át a tározókat, a gáztalanítókat, mindent fertőtlenítenek és rendbe tesznek, ahol hiányosságok vannak, azokat orvosolják. Az élményfürdőben pedig mind esztétikai, mind pedig technikai szempontból megtörténtek a karbantartási munkálatok. Ahol sérülés volt esetleg a medencéken, ott csempézés és fugázás történt, de a vízrendszerek és az élményelemek technikai elemeinek a karbantartása is sorra került – tehát minden, ami ahhoz szükséges, hogy zökkenőmentesen üzemelhessenek és a vendégek a maximális kényelmet élvezhessék.

 

Szezon előtti pillanatok

 

További képekért kattintson a fotóra!

Nemcsak az élményfürdőben szüneteltek részlegesen a szolgáltatások. Az Aquarius Fürdőgyógyászat és a Hotel Fürdőház is ideiglenes zárva tartott hasonló munkálatok miatt. A Parkfürdőt sem hagyták ki a sorból. Ugyan csak május 27-én lesz a nyitása, azonban itt is már a szezonkezdet előtti megfeszítetett munka zajlik. A takarítás és a karbantartás mellett az 50 méteres versenymedence sátorfedését is elbontották már, így az uszoda május 13-tól ismét várja az úszni vágyókat.

Zadubenszki Norbert
Fotó: Szarka Lajos