Felkészülési mérkőzés – A Debrecen vendége volt a Nyíregyháza Spartacus

Az első felkészülési mérkőzését játszotta a Szpari, az ellenfél a Debrecen volt. A Szpariban több új játékos is volt a keretben, Cenaj Drilon, Veliminov Venja és Tóth Barna személyében. Előbbi középpályás, Veliminov belső védő, Tóth Barna támadó.

Az első félidő elején a hazaiak előtt adódott két lehetőség, és a 12. percben egy balról érkező beadás után Zsóri lőtt a kapuba, 1-0. A 20. percben majdnem sikerült egyenlíteni, Polényi labdája után Hornyák centikkel lőtt mellé. A másik oldalon Jova védett nagyot, majd Cenaj Drilon szabadrúgását hárította bravúrral a hazai kapus. A 29. percben Pejovic – első szabálytalansága után – pirosat kapott, így emberhátrányba került a Nyíregyháza. Starosta lőtt középről de védett a kapus, a 36. percben, viszont a DVSC betalált, Kóródi 20 méteres próbálkozása után középen megpattant a labda, 2-0. A hajrában több nagy helyzete is volt a Szparinak, Kártik fejesénél a gólvonalról mentettek a Loki védői. Az első félidőben több gól nem esett. 

A második félidő egy Nagy M. bravúrral indult, majd Kovac a jobb oldalról nagy erővel a felső lécet találta el. Tóth Á. fejelt fölé Farkas beadása után, és tíz emberrel is veszélyesebb volt ekkor a Szpari.  A 71. percben ismét Nagy Máté védett, az ellentámadás után Tóth Á. beadásáról alig maradtak le középen. A hajrában Ötvös beívelés után Kovács N. lövése pattant le a blokkról, majd ismét Kovács N. próbálkozott, fölé szállt a labda. A második félidő nem hozott gólt, így nem változott az eredmény. 

DVSC – Nyíregyháza Spartacus 1. félidő  2-0 

Debrecen: Kosicky – Bényei, Újvárosi, Barna Sz., Nagy, Csősz, Bíró, Kóródi, Bévárdi, Damásdi, Zsóri 
vezetőedző: Herczeg András

Nyíregyháza: Jova – Polényi, Végső, Pejovic, Gulyás, Papp, Cenaj, Rezes, Kártik, Starosta, Hornyák
vezetőedző: Zoran Spisljak

DVSC – Nyíregyháza Spartacus 2. félidő 0-0

Debrecen: Kosicky (Hrabina 65.) – Bényei, Újvárosi, Barna Sz., Nagy (Lakatos 75.), Csősz, Bíró (Balogh 75.), Kóródi (Barna V. 80.), Bévárdi (Kuti 65.), Damásdi (Szabó 55.), Zsóri 

Nyíregyháza: Nagy M.(Csorvási 76.) – Svedyuk, Végső (Ötvös 81.), Polényi (Veliminov 76.), Farkas, Gulyás (Wieland 70.), Tóth Á., Kovac, Kovács N.,Tóth B. 

Zoran Spisljak: - Első edzőmérkőzésnek nem volt rossz, több játékost kipróbálhattunk a posztokon. és biztató játékot mutattak. Persze az eredménnyel nem lehetek elégedett, de a helyzeteink megvoltak. Építkezünk tovább.