Felkészülés – utolsó edzőmeccsét játszotta a Szpari
Edzőmeccsel zárta a felkészülést a Nyíregyháza Spartacus.

 

Nyíregyháza Spartacus–Ibrány 4–2 (1–2)

Örökösföldi Sportcentrum, 400 néző

Nyíregyháza: Ovszijenko (Hrabina 46. p) - Kostic (Rubus 46. p), Szokol, Kovacevic, Ivanovs, Bosnjak - Zofcák, Abdouraman (Karacs 46. p) - Pekár (Törtei 46. p), Halenár - Seydi (Dartsimelia 46. p)

Vezetőedző: Mátyus János

Gyorsan vezetést szerzett a Szpari, a tizedik percben Pekár László kapott jó labdát a bal oldalon, majd éles szögből nagy erővel a rövid felső sarokba bombázott. A gól után is támadásban maradt a Nyíregyháza, és előbb Seydi próbálta közelről sarokkal kapura tenni a labdát, majd Abdouraman fejelhetett teljesen tisztán, de gyenge volt a próbálkozás. A másik oldalon egy kontrából egyenlített az Ibrány Torma fejesének köszönhetően, majd a 25. percben Bosnjak tette haza, de a kint álló Ovszijenko mellett is elfejelte a labdát, öngól, 1-2. Öt perccel később nagy Szpari helyzet, egy bal oldalról érkező beadásról alig maradt le Seydi a gólvonal előtt, majd Halenár nem találta el pontosan a labdát egy szöglet után. A 44. percben Pekár végzett el szabadrúgást, Kovacevic alig fejelt fölé. A hajrában Seydi lőtt ollózva 16 méterről, de fél méterrel mellé ment labdája. Az első félidőben több helyzete volt a Nyíregyházának, de az Ibrány jól kontrázott, és kihasználta a hibákat. A második félidőben pályára lépett Karacs Péter a Szpariban, aki 20 éves utánpótlás válogatott. Ő próbajátékon szerepel Nyíregyházán. A 48. percben Halenár lőhetett kapásból, de mellé ment a labdája. Az 55. percben Dartsimelia próbálkozott estében lövéssel, de nem találta el a kaput, majd őt lökték el a 16-oson belül, de nem ítélt büntetőt a játékvezető. Folyamatosan az Ibrány térfelén pattogott a labda, de nem sikerült egyenlíteni. A 60. percben viszont egy kezezés után már nem maradt el a 11-es, melyet Juraj Halenár értékesített, 2-2. Öt perccel később Törtei lőtt 25 méterről, alig mellé. A 75. percben Juraj Halenár végzett el szabadrúgást, és 25 méterről a felső sarokba csavart, 3-2, majd két perc múlva Dato Dartsimelia növelte a különbséget közelről, 4-2. A végére még jutott egy kapufa, de az eredmény nem változott, nyert a Szpari.

Mátyus János vezetőedző: Lőttünk ugyan szép gólokat, de nem vagyok elégedett. Sok hibával játszottunk, ezeken javítani kell.