Felismerték a pénzügyőrök a korábbi cigarettacsempészt

A pénzügyőrök a társhatóságokkal közös ellenőrzést végeztek az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalán, amikor egy, az autópályán közlekedő autóban az egyik pénzügyőr kiszúrt egy vörös hajú nőt, akit felismert egy régebbi cigarettacsempészet elkövetőjeként. A nő viselkedése alapján arra következtettek, hogy „felvezetői” tevékenységet lát el.

A pénzügyőr azonnal értesítette a közelben lévő járőregységet, akik Hajdúnánás közelében, az egyik vendéglő parkolójában találták meg a gyanús személyautót. A gépkocsit átvizsgálták és annak csomagtartójában, valamint az utasterében fekete textilponyvával letakarva, illetve fekete nylonba csomagolva több mint 15 ezer doboz csempészcigarettát találtak. A sofőr azt nyilatkozta, hogy a cigaretta nem az övé, azt csak egy meghatározott összegért szállította és a pontos szállítási címet sem tudta megmondani, mivel menet közben telefonon kapta az utasításokat.

A jövedéki termékek származását, adózott voltát a sofőr nem tudta igazolni, így a pénzügyőrök a megközelítőleg 13 millió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigarettát és a gépjárművet lefoglalták és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.