Felhőszakadásra és széllökésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Zivatarveszély és a várható sok eső miatt adott ki figyelmeztetéseket szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szerdán fokozatosan a keleti országrészre szorul vissza a csapadék, zivatarok még a Tisza vonalában előfordulhatnak.

Elsősorban keddről szerdára virradóan az ismétlődő záporok, zivatarok nyomán egy délnyugat-északkeleti tengely mentén nagy területen eshet 20 millimétert meghaladó csapadék, sőt az Északi-középhegység térségében ennél jóval nagyobb mennyiség is hullhat.

Az éjfél után visszaerősödő északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és a főváros térségében gyakran erős, időnként viharos, szerda délutántól Sátoraljaújhely térségében az északi szelet 70 kilométer/óra fölötti lökések kísérhetik. A sok eső miatt másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak Heves és Nógrád megyére. Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére szintén a sok eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére felhőszakadás miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Szerdán a hőmérséklet hajnalban 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, de a keleti területeken már délelőtt beáll a maximum.

 

Forrás: hirado.hu