Felejthetetlen francia est a Bencs Villa parkjában

Lassan, de szép számban gyülekeztek pénteken este a nyíregyházi hölgyek (és néhány bátor úr) a város vendégházában, a Bencs villában. Sokakat érdekelt, milyen ruhakollekciókat kínál majd három francia cég is az igényesen, elegánsan öltözködő nőknek a mindennapokra. A DDP PARIS, a PAUSE CAFÉ és a MERCI MADAME vonultatta föl ruháit. Ha egy divatbemutató alatt még ráadásul francia sanzonok is szólnak, tényleg garantált a siker a francia kultúrára kíváncsiak körében.

 

Mézesmadzag a zenekedvelőknek

 

Az idén alakult Milord együttes a klasszikus slágerekkel szinte vonzza a hallgatóságot. Suhanyecz Viktória (hegedű), Takács Julianna (zongora), Végh Tamás (technikus-szervező), beugróként Gégény János (dob) és Schroff Szilárd (trombita), Torma Kata és Gerome (ének) utánozhatatlan hangulatot teremt koncertről koncertre Piaf és más sanzonénekesek dalaival.

 

Színésznők a kifutón

 

Vannak színésznők, akik a testüket, lelküket is lemeztelenítik, a szívüket feldarabolva dobják oda a közönségnek, s szó szerint meghalnak a színpadon, hogy hassanak...És van pl. Kuthy Patrícia. Még csak 5 méterre áll a világot (vagy éppen egy kifutót) jelentő deszkáktól, de már Rá szegeződik minden szempár. Hogy mit csinál majd a színpadon? Szinte mindegy is... Jön, van, távozik, de viszi magával a tekintetünket!! A 40 fokos hőségben egy üdítő zápor hatásával...Aranyat ér:)
Jenei Judit, a Móricz Zsigmond Színház egy másik művésznője is kipróbálta magát a divat világában. Dina-Katica-Olga és a fülsiketítően ordító Síróbaba -- hogy csak néhány alakítását említsük az utolsó évadból --, a 100 énje után láttatta a manökenek jellegzetes alabástrom arcát is, no meg az utánozhatatlan Jenei Judit-os mosolyú modellt is! Káprázatosan elbűvölő jelenség volt!
Nyomtató Enikő is kipipálhat egy újabb szerepet. Jól mutattak rajta mind az elegáns, mind a laza, szinte strandruhának minősülő lenge pareók. Az egzotikus külsejű, ám erdélyi származású ifjú hölgytől nem áll távol a francia kultúra, így az irodalom sem. Ki tudja, talán egyszer Bizet-vel is „találkozik” egy prózaibb adaptációban, hisz csodálatos és egyedi hajkoronájában ott bujkál egy csábító Carmen...

 

Két szerepben egy gázsiért

 

Akár ezt a címet is adhatnánk Illyés Ákos pénteki szereplésének, amikor is a villa divatbemutatóján új szerepkörben szaladgálta be a vendégház csodálatos kertjét -- fényképezőgéppel a kezében. Szinte minden percét rögzítette a divatshow-nak, amelyben élet párja, Kuthy Patrícia is kifutóra lépett. Aztán egyszer csak szerepet váltott: hirtelen ugrással a színpadon termett, ahol addig a Milord együttes zenélt, s már énekelte is a francia frontemberrel a Lehetsz király slágert magyarul. Kapott is vastapsot a nívódíjas színész!! Így lehettünk szemtanúi egy fotós nagy kiugrásának...

 

Köszönet a Koszorúnak!

 

A non plusz ultrája egy ilyen rendezvénynek, ha maga a közönség is olyan hangulatba kerül, hogy akár dalra fakad! Ez történt a villában is, amikor a népes nézősereg egy-két hölgytagja egyszer csak koszorút formázott, s a Milord együttes énekesét, Gerome-ot támogatva, énekbe kezdett. Csodálatos finálét biztosítottak ezzel egy igen színvonalas rendezvénynek, amelyet a város alpolgármestere, Jászai Menyhért úr is megtisztelt jelenlétével.

Orémusz Maya