Felállították a karácsonyfát

– Évek óta nyíregyháziak ajánlják fel a karácsonyi időszakban a város főterét díszítő, az ünnepet szimbolizáló fenyőfát. A városüzemeltető cég és a nyíregyházi önkormányzat közös kezdeményezésére idén harminc felajánlás érkezett – tájékoztatta a Nyíregyházi Televízió stábját Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. Piac- és vásártér üzemeltetési iroda vezetője.

Kertvárosból a belvárosba

A 15 méter magas fenyő több mint harminc éve egy nyíregyházi kert ékessége. A tulajdonos Oláh Gusztáv elmondta: a most felajánlott fenyőt egykor karácsonyfának vásárolták, az évek alatt azonban olyan nagyra nőtt, hogy veszélyeztetheti otthonukat, ezért ajánlották fel, hogy legyen a város karácsonyfája.

Vízkeresztig a központban

A fenyőt a kora reggeli órákban a katasztrófavédelem közreműködésével, rendőri biztosítás mellett vágták ki és szállították a belvárosba. A Kossuth téren felállított fenyőfa díszítését még a héten elkezdik, hogy a november 22-én kezdődő karácsonyi vásárra már teljes díszében pompázva várja a belvárosi forgatagban korzózó városlakókat és látogatókat. Nyíregyháza karácsonyfája vízkeresztig, azaz jövő év január 6-áig ékesíti majd a megyeszékhely főterét.